Vali Çınar beraberinde, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş ile birlikte Nebioğlu'nda bu yıl eğitim öğretime açılan bölgenin tek tarım lisesi olma özelliği taşıyan Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Vali Çınar Okul Müdürü Tekin Verim'den okulun ihtiyaçları, eğitimi ve projeleri hakkında bilgi aldı.

En önemli projelerinin üretim olduğunu belirten Verim; " Okulumuzda 3 alan bulunmaktadır. 78 tane 9. sınıf, 30 tane 10. sınıf öğrencimiz var. Tarım ve laboratuar hizmetlerimiz oluştu. Bir Ziraat Mühendisimiz var. Okulumuzda 30 öğrenci pansiyonda kalıyor. Zaten pansiyon öncelikler arasında. Spor sahalarımızda bir sıkıntı yok.

Asıl amacımız olan üretimi yapmak istiyoruz. Bu anlamda büyük destek alıyoruz. Bunun için gerekli olan bir sera sözünü Sayın Kaymakamımızdan aldık. Okulun arazisi var orayı da uygulama bahçesi yapmayı düşünüyoruz. Üretimi gerçekleştirip okulumuza bir döner sermaye kurarak bu sayede ürettiklerini satıp, üreten bir gençlik olduklarını öğrencilerimize göstermek istiyoruz"diye konuştu.

Okulu oldukça beğendiğini ifade eden Vali Çınar, okulun çalışmalarında çiftçilerinde desteğinin alınmasının iyi olacağını belirtti.

Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan aynı zamanda Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı olduğunu söyleyerek; " 22 yıldır tarım ve hayvancılığın içindeyiz. Yurtdışından inekler getirdik. Ancak sulu tarım ve yeterli beyin olmadığı için istediğimiz verime ulaşamadık. Beldeye bir tarım meslek lisesi kazandırmak için hedef koydum . Nebioğlu'na sulu tarıma getirmek istiyoruz. 7- 8 yıldır vermiş olduğun mücadele sonunda göleti hayata geçiriyoruz. Bu okulla birlikte bu gölet üretime büyük destek olacaktır. Kooperatifimiz ayda 300 ton süt satıyor. Okulumuzdan mezun olacak öğrenciler tarıma büyük oranda destek verecektir. Yeni açılan okullarda ilk sıralardayız. Okula arazi anlamında belediye olarak gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Belediye olarak son 5 yılda hayal ettiğimiz projelere kavuştuk. En büyük eksiğimiz olan okulun ihtiyacı olan büyük bir pansiyonu hayata geçirmek istiyoruz"diye konuştu.

Nebioğlu Spor Kulübü Başkanı Mustafa Ertuğrul Vali Çınar'a kulübün atkısını, ilçede gümüşçülük yapan Nihat Ertuğrul tarafından da gümüş bir tesbih hediye edildi.

Okuldaki öğle yemeğinin ardından Nebioğlu'nu Belediyesini ziyaret eden Vali Çınar ve beraberindekiler Belediyenin çalışmaları hakkında Başkan Ertan Aydoğan'dan bilgi aldılar.

Nebioğlu'nda kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılanan Çınar, ilgilerinden dolayı Nebioğlu sakinlerine teşekkür etti.

Çaycuma Belediye Sosyal Tesisleri içindeki Hayriye Hayrullah Saki Anaokulu'nu ziyaret eden Vali Çınar, okulu kurucusu hayırsever emekli öğretmen Hayrullah Saki ile eğitim üzerine uzun bir sohbet gerçekleştirerek Okul Müdürü Özlem Boşnak eşliğinde sınıfları gezdi.

Sevgi Evlerini de ziyaret eden Çınar, burada kalan öğrencilerin el becerilerinden oluşan sergiyi gezdi.

Vali Çınar; son olarak Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulu'na ziyaret gerçekleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi