Zonguldak´ın Kozlu ilçesindeki İhsaniye Mahallesi&[#]8217;ne bağlı10 hanenin bulunduğu Demet Sokak´ta yaşayanlar, ağaçlık alanda yer alan 300 metrelik patika ve merdivenli yolu yıllardır yürüyor. Sokak sakinleri, odun, kömür ve gıda gibi ihtiyaçlarını da sırtlarında taşıyarak evlerine ulaştırıyor. Sokaklarına itfaiye, ambulans gibi araçların giremediğini anlatan sokak sakinleri, hastalarını battaniyeye sarıp kucaklarında taşıyarak 300 metre ilerideki ambulans ya da kendi özel araçlarına taşıdıklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden 28 yaşındaki Handan Kalaycı, yol sorununun yıllardır çözülmediğini söyledi. Kalaycı, "Odunumuzu, kömürümüzü sırtımızda taşıyoruz. Bazen para verip başkalarına taşıttırıyoruz. Bir hastamız olsa, insanlara telefon ediyoruz, 5-6 kişi geliyor, battaniyelere, çarşafa koyuyoruz, hastamızı öyle götürüyoruz. 2008´de rahatsızlanan babamı aynı şekilde taşıdık. Ancak hastaneye ulaştıramadan babamı kaybettik. Biz hastamızı, odunumuzu, kömürümüzü götürebilecek bir yol istiyoruz" dedi.

Diğer sokak sakinleri de durumu kozlu Belediyesi&[#]8217;ne, Valiliğe bildirmelerine rağmen sonuç alamadıklarını, artık yol çilelerinin bitmesini istediklerini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi