Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği&[#]8217;nin &[#]8220;16&[#]8217;ncı Geleneksel Zonguldaklılar Gecesi&[#]8221;, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Almanya&[#]8217;nın Gelsenkirchen kentinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Geceye Zonguldak&[#]8217;tan; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel, Ereğli Belediye Meclis Üyesi Erol Çivici, Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ ile Ereğli Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü ve TGC Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş da katıldı.

YUKARIBAŞ: &[#]8220;ZONGULDAK&[#]8217;IN HER KARIŞ NOKTASINI ÖZLEM VE GURURLA KUCAKLIYORUZ&[#]8221;

Dayanışma gecesinde konuşan Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, gecenin düzenlenmesine destek veren başta sponsorlar olmak üzere tüm Zonguldaklılara teşekkür etti. Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde Zonguldak kültürünü ve dayanışmasını gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Başkan Yukarıbaş, son çıkan yeni Büyükşehirler Yasası ile Kozlu ve Kilimli&[#]8217;nin ilçe olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, &[#]8220;Bu gelişme bölge için son derece önemli bir gelişmedir. Bu gelişmenin ardından Zonguldak&[#]8217;ın büyükşehir belediyesi olabilmesi için aynı birlik ve beraberliğin aynı mücadelenin devam etmesini temenni ediyoruz&[#]8221; dedi.

Başkan Yukarıbaş, Almanya&[#]8217;da bulunan Zonguldaklılar Derneği&[#]8217;nin her geçen yıl büyüdüğünü, Zonguldak&[#]8217;ın her noktası ile bütünleşip yoluna devam ettiğini söyleyerek, &[#]8220;Derneğimizin çeşitli sosyal projeleri var. Bu projeler dahilinde gerçekleştirdiğimiz gerek Zonguldak, gerek Ankara, gerekse İstanbul ziyaretlerinde bizlere sağlanan destek, bizim iyi yolda olduğumuzun en somut örneğidir. Zonguldak Merkez, Çaycuma, Devrek, Ereğli, Gökçebey, Alaplı başta olmak üzere Gümeli&[#]8217;den Kandilli&[#]8217;ye, Beycuma&[#]8217;dan Bakacakkadı&[#]8217;ya, Gelik&[#]8217;den Saltukova&[#]8217;ya ve Zonguldak&[#]8217;ın her karış noktasını özlem ve gururla kucaklıyoruz. Kavgaların, çekişmelerin olmadığı, her noktasında barışın ve huzurun hüküm sürdüğü bir Zonguldak istiyoruz. İster A olsun ister B olsun, ama ne olursa olsun gayretimiz, hedefimiz Zonguldak&[#]8217;ı bir adım ileriye götürmek olsun. Biz Zonguldak için atılacak her türlü olumlu çalışmada büyük bir güç olarak taşın altına elimizi değil, bedenimizi koymaya hazırız. Bunu buradan bir kez daha altını çizerek vurguluyoruz. Bizleri kimse gurbetçi olarak görmesin. Biz Zonguldaklıyız, bunu da her platformda söylüyoruz. Bir olalım, sorunlarımız karşısında tek yürek olup çözümünde başarı sağlayana kadar bu mücadelemizi sürdürelim. Eleştirenler olabilir. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Bizleri eleştirenler, getirecekleri projelere ve çözüm önerilerini bizlere sunabilirler. Gecemize sadece Almanya değil, başka ülkelerden gelen kardeşlerimiz ve büyüklerimiz var. Artık Zonguldak dünyaya açıldı. Her ülkedeki Zonguldaklı var, bu gücümüzü birleştireceğiz&[#]8221; dedi.

BAŞKAN GÜLŞEN&[#]8217;DEN BİRLİK-BERABERLİK MESAJI

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, geleneksel hale getirilen ve bu yıl gelirinin burs olarak verilen dayanışma gecesinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

POSBIYIK: &[#]8220;ŞOVUN EN İYİSİNİ BEN YAPARIM&[#]8221;

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Zonguldak&[#]8217;ın mutlaka görülmesi gerektiğini belirterek; şunları söyledi:

&[#]8220;Bu güzelliği görmek çok güzel... Ben uzun zamandır gelmiyordum, bu sefer gelerek, eksikliğimi gidermiş oldum. Sadece Almanya&[#]8217;dan değil, dünyanın değişik ülkelerinden de Zonguldaklılar gelmiş. Ben iyi şov yaparım, şovun en iyisini ben yaparım. Belediye başkanı, sadece asfalt, yol, su yapan insanlar değildir. Zaten belediye seçimlerine girerken, halka yalvarıyoruz, &[#]8216;suyun, asfaltın, kanalizasyonun en iyisini ben yapacağım&[#]8217; diyerek oy istiyoruz. Hiçbir belediye başkanı seçimlere girerken, &[#]8216;ben kanalizasyon, su, asfalt yaptım&[#]8217; diyerek hava atamaz. Kimler hava atar? Festival yapıyorsa, sosyal faaliyetler yapıyorsa, onlar süksesini yapar. Bir hafta evvel hamsi festivali vardı. Dünyanın en uzun mangalı 632 metre uzunluğu ile Peru&[#]8217;daydı, Ereğli&[#]8217;de 2,2 kilometre uzunluğunda mangal yaptık. 20 ton hamsi pişirdik, Guiness Rekorlar Kitabı&[#]8217;na girdik. 2 yıl içerisinde Ereğli&[#]8217;yi ayağa kaldırıyoruz. Yatırımcılara sesleniyorum, 2 yıl içerisinde Ereğli&[#]8217;ye yatırımlarını yapmayanlar saçını-başını yolacak. Zonguldak&[#]8217;ın büyümesi lazım, büyümesi için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız şart.&[#]8221;

KÖKTÜRK: &[#]8220;ZONGULDAK KÜÇÜLÜYOR, ZONGULDAK GÖÇ VERİYOR&[#]8221;

Zonguldak&[#]8217;ın, cumhuriyet tarihinin ilk ili olduğunu, gerek taşkömürü, gerek demir-çelik ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın ödediği bedellerin, ülkemize yaptığı katkıların geriye dönüşümü sağlanamadı. Zonguldak, göç alan bir il konumundayken, göç veren il konumuna düştü. Zonguldak git gide küçülüyor, Zonguldak göç veriyor. Zonguldak, verdiklerinin karşılığını alamayan bir il konumuna geliyor. Ancak Almanya&[#]8217;da yaşayan 300 bin Zonguldaklı insanımız, aslında destansı başarılara imza atıyor. Geceyi düzenleyen başta Zonguldaklılar Derneği olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum&[#]8221; dedi.

ULUPINAR: &[#]8220;GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN MÜCADELE VERDİK, VERMEYE DE DEVAM EDİYORUZ&[#]8221;

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da, AK Parti iktidarının önemli başarılara birlik ve beraberlik içerisinde imza attığını söyledi. Almanya&[#]8217;da Zonguldaklıların çok büyük bir güç olduğuna dikkati çeken Milletvekili Ulupınar, &[#]8220;Büyük Atatürk&[#]8217;ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gece-gündüz demeden mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz. Zonguldaklılar olarak, Avrupa&[#]8217;nın en büyük sivil toplumu olmalıyız. Bugün Türkiye, Avrupa Birliği&[#]8217;ne girmek için mücadele ediyor. Siz burada, biz Türkiye&[#]8217;de bu mücadeleyi gerçekleştirirsek, işimiz daha da kolay olur. Ben derneğe üyeyim, tüm Zonguldaklıların da derneğe sahip çıkmaları, derneğimizi yaşatmaları gerekir. Derneğimiz hem burada, hem Türkiye&[#]8217;de çok önemli işlere imza attı. Bugün havaalanı iç ve dış hatlar hizmete alındıysa, bunda derneğin yöneticilerinin ve üyelerinin çabası büyüktür. Bizler buradaki vatandaşlarımızı görmek, buradaki mutluluğunu paylaşmak için geliyoruz. Gerek Türkiye&[#]8217;den gelen, gerekse Almanya&[#]8217;da, gerekse diğer ülkelerden gelen Zonguldaklıların buluştuğu gece, bu yıl çok daha başarılı bir organizasyon olarak göze çarptı&[#]8221; dedi.

EREĞLİLİLER DERNEĞİ&[#]8217;NDEN EREĞLİ FOTOĞRAFI

Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin, Yönetim Kurulu üyesi Ali Yanık ve üye Birol Bektaş da, derneğe, Ereğli&[#]8217;nin resmi bulunan fotoğraf hediye etti. Dernek Başkanı Keskin, Almanya Zonguldaklılar Derneği&[#]8217;nin başarılı çalışmalarından ötürü kutladı ve derneğe her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Gecede, Zonguldak Kömürspor forması ile Türk Milli Takım formasını açık artırmaya çıktı. Ünlü ses sanatçıları Zonguldaklı Aydın Çimen, Devrekli Şendoğan Karadeli&[#]8217;nin yanı sıra, Bedia Akartürk ve Niran Ünsal, geç saatlere kadar davetlilere muhteşem bir gece yaşattı. Gecede ayrıca, Zonguldaklılar Derneği Karaelmas Folklor Grubu ile Zonguldaklılar Derneği Karaelmas Müzik Gurubu da sahne aldı.

İktidarı ve muhalefeti ile Zonguldaklıları gurbette buluştuğu bu önemli etkinlik, gece geç saatlere kadar renkli görüntülere sahne olarak tamamlandı.
Editör: Pusula Gazetesi