SES Şube çalışanları dayanışma yemeğinde Kilise Restaurant&[#]8217;ın orkestrası ve solist Yonca&[#]8217;nın şarkılarıyla bol bol dans ederek stres attılar. Yemekte konuşma yapan SES Şube Başkanı Aşkar, sağlık çalışanlarının sorunlarına değinerek &[#]8220;KESK, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de kamu emekçilerinin hiçbir kesimini dışlamadan, onların çıkarları doğrultusunda mücadelesini sürdürmeye kararlıdır&[#]8221; dedi.

KESK&[#]8217;e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Zonguldak Şube üyeleri, Cuma Akşamı dayanışma yemeğinde buluştular. Kilise Restaurant&[#]8217;ta yapılan yemeğe; TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Birhan Şahin, KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Tahsin Kumkumoğlu, Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz, BES Şube Başkanı Zuhal Engiz, SES Şube Başkanı Esat Aşkar, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Tahsin Atayan, Sağlık İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Şahinhan, Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, ÖDP Merkez İlçe Başkanı Musa Altay ve parti üyeleri, KESK&[#]8217;e bağlı sendikaların temsilci ve üyeleri katıldı.

&[#]8220;AYRIMSIZ HERKESE HAK ETİĞİ SAĞLIK HİZMETİNİ, HAKLARIMIZA DA ALARAK VERMEK İSTİYORUZ&[#]8221;

SES Şube Başkanı Aşkar, yaptığı açılış konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarına değinerek şunları söyledi; &[#]8220;Ülkemiz kritik bir sürecin içinden geçiyor. 12 yıldır ülkeyi yöneten AKP, bir çok şaibe içeren yerel seçimlerin sonucunu galibiyet olarak yandaş medya aracılığıyla kamuoyuna servis etti. Ülkeyi içine sürükledikleri karanlığı büyütmede kararlı olduklarını ifade ediyorlar. Özgürlüğü, demokrasiyi, barışı ve eşitliği inşa ettikleri karanlığın içine hapsederek ülkenin geleceğini belirlemeye kalkışmaktadırlar. Yıllardır anlatmaya çalışıyoruz, sağlık her insan için doğuştan gelen bir haktır. Mesleğimizi özgürce yerine getirmek, ayrımsız herkese hak etiği sağlık hizmetini, kendi haklarımıza da alarak vermek istiyoruz. Sağlık çalışanları, bu ülkenin hemen hemen tamamı mutsuzdur. Geleceğinden kaygılıdır, öfkelidir, şiddet sarmalı içinde kalmıştır. Mesleğini hakkıyla yerine getirmediğini, hakkını alamadığını düşünmektedir. Ancak sağlık çalışanları ülkenin dört bir yanında her gün şiddet görmeye devam ediyor. Sağlık çalışanları şiddeti sadece hasta yakınlarından görmüyor. Kaymakamın dövdüğü doktor, hastane müdürünün kovaladığı sağlık çalışanı, emniyet güçleri ve başhekimlerin saldırısı, dövülen yoğun bakım asistanları, silah çekilen acil servisler, hasta ve hasta yakınlarını karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var. AKP&[#]8217;nin zulüm, sömürü ve talan düzenine karşı eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve insanca bir yaşam taleplerimizle işyerlerinde, sokaklarda, hayatın her alanında tüm baskılara ve zorbalıklara rağmen inadına sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. KESK, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de kamu emekçilerinin hiçbir kesimini dışlamadan, onların çıkarları doğrultusunda mücadelesini sürdürmeye kararlıdır.&[#]8221;

Aşkar, konuşmasının ardından SES Şube&[#]8217;ye iki dönem başkanlık yaparak hizmet veren eski başkan Halil Karagülmez&[#]8217;e teşekkür plaketi verdi. Karagülmez, bu jest karşısında duygulanarak sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Sağlık çalışanları Kilise Restaurant&[#]8217;ın orkestrası ve solist Yonca&[#]8217;nın şarkılarıyla bol bol dans ederek stres attı.

Editör: Pusula Gazetesi