Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi&[#]8217;nin 2012-2013 akademik yılı mezunlarının yemin töreni, önceki gün Merkez Kampüs Spor Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Törene; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, akademik ve idari personel, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı&[#]8217;nın söylenmesi ile başladı. Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Cemallettin Baydağ ile Öğretim Görevlisi Ceren Göğüş tarafından sunulan dinleti ile devam eden programda, öğretim elemanlarının seslendirdiği eserler beğeni topladı. Konser anısına öğretim elemanlarına teşekkür belgesi ve çiçekleri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından takdim edildi.

Tıp Fakültesi 2012-2013 akademik yılı mezunları adına söz alan 2013 yılı dönem birincisi Doktor Mehmet Çelik, konuşmasında, insana hizmet yarışında bu uzun ve zorlu yolu başarı ile yürüyerek tamamlamanın gururunu yaşadıklarını, hekimlik mesleğinin sorumluluklarının bilincinde olarak meslek yaşamlarına devam edeceklerini belirtti. Eğitimleri süresinde desteklerini esirgemeyen hocalarına teşekkür etti.

Ardından konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın ise şöyle konuştu: &[#]8220;Hekimlik mesleğinde sevgi, saygı, hoşgörü, fedakarlık çok önemlidir. Hekimlerin mesleki bilgi ve becerilerinin yanı sıra bu değerlere sahip iletişim becerisi gelişmiş diğer sektörlerle işbirliği yapan, toplumun temel sorunlarında fikir üreten, donanımlı bireyler olmalıları gerekir. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi bu niteliklere sahip hekimler yetiştirmeyi kendisine bir görev kabul etmektedir.&[#]8221;

Dekan Aydın&[#]8217;ın konuşması sonrasında kürsüye gelen, Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven de, mezunlara kendilerinin sürekli yenilemeleri gerektiğini, bilginin çok hızlı değiştiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

&[#]8220;Yenilikleri izleyen değil, izlenen olun. Ülkemizin adı tıp alanında dünyanın önde gelen ülkelerin arasında olsun. Artık Türkiye&[#]8217;de araştırmaların önü açılmıştır. Çalışmaya araştırmaya niyeti olan herkes bu olanaklardan kolayca yaralanabilmektedir. Kendinize güvenin, dünyanın her yanında yetişmiş hekimlerle yarışabilecek donanıma sahipsiniz. Her zaman hastalarınıza karşı sabırlı, müşfik ve ilgili olun. Unutmayın ki, hastalarınız sizlere en önemli varlıklarını, canlarını teslim etmektedirler.&[#]8221;
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, &[#]8220;Genç mezunlarımız bu zorlu eğitim dönemini başarıyla tamamlayarak hekimlik gibi kutsal bir göreve kendilerini hazırlamışlardır. Onları gönülden tebrik ediyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum&[#]8221; diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören, Tıp Fakültesi&[#]8217;nin 2013 dönemini derece ile tamamlayan mezunlarına armağan, plaket ve belgelerinin takdimi ile devam etti. 2013 dönem birincisi Dr. Mehmet Çelik&[#]8217;e belgesini Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dönem ikincisi Dr. Mehmet Gencer&[#]8217;e belgesini Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, dönem üçüncüleri Dr. Melike Kefeli, Dr. Ayçin Darıcı, Dr. Duygu Sevinç, Dr. Ebru Taşpınar&[#]8217;a belgelerini Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven&[#]8217;den aldılar. Belge takdiminin ardından dönem birincisi Dr. Mehmet Çelik tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı.

Tıp Fakültesi öğrencilerini Tıpta Uzmanlık Sınavı&[#]8217;na (TUS) hazırlayan öğretim üyeleri Prof. Dr. Ülkü Özmen, Doç. Dr. Ali Uğur Emre, Doç. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Doç. Dr. Murat Can, Doç. Dr. Burak Bahadır, Doç. Dr. Turgut Karabağ&[#]8217;a, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından çiçek takdim edildi. Ardından, Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından &[#]8220;Yılın En Başarılı Intern Doktor Ödülü&[#]8221; verilen Dr. Eren Görkem Gün&[#]8217;e Acil Tıp Uzmanları Derneği teşekkür belgesi ve plaketi Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak tarafından verildi. 59 mezuna diploma verildiği törende, Dr. Süheyla Savaş, diplomasını kucağındaki 7 aylık oğlu Mustafa Emre ile birlikte aldı.

Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından mezunlara belgelerinin takdimi sırasında salonda büyük coşku yaşandı. Tören programının sonunda 2013 yılı mezunlarına Tıp Fakültesi Dönem 6 Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Özmen tarafından hekimlik yemini ettirildi. Hekimlik yeminini hep birlikte coşkuyla söyleyen mezunlar sağ elleri kalplerinin üzerinde, sol elleri meslektaşlarının omuzlarında olarak yemin ettiler. İzleyiciler tarafında ayakta dinlenen hekimlik yeminin sonrasında mezunlar keplerini havaya fırlattılar. Davetlilere bahçede sunulan ikramın ardından tören sona erdi.

&[#]8220;GEZİ PARKI&[#]8221; PANKARTI AÇTILAR

BEÜ Tıp Fakültesi´nden mezun olan öğrenciler, diplomalarını alıp hekimlik yemini ettikleri törenin sonunda, &[#]8220;Hipokratın askerleriyiz, kahrolsun bağzı şeyler, direngezi&[#]8221; yazılı pankart açtı. Bazı öğretim üyeleri de pankartı tutarak öğrencilere destek verdi.
Editör: Pusula Gazetesi