Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde devam eden kitap fuarında, Türk ve Osmanlı Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konferans verdi. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansa; Vali Ahmet Çınar'ın yanı sıra Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Osman Gazi 'Ertuğrul Osman oğlunun, Oğuz Kağan neslisin. Hakkın Kevser kurusun. İstanbul aç' dörtlüğünde çok önemli mesajlar var" diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Şimşirgil, "Osmanlılar kendinden önceki Anadolu Selçukluların, Gaznelileri, Karahanlıları, Peçenekleri, Bilge Hanları unutmuyorlar. Oğuz Kağan'ı unutma. Bir çınar gibi kökü sağlam... Kök, çınar gibi sağlam olunca, gövde ve dallarda bu kadar geniş oluyor. Bazen biz Osmanlıdan bahsettiğimizde televizyonlarda, 'Bize Türk'ten bahset. Bize 1923 yılından sonrasından bahset. Adam kendini maydanoz zannediyor. Sen nerden geldin, 1923'de gökten zenbille mi indin? 600 yıllık tarih yine bizim tarihimiz değil mi? İşte kök sağlam olduğu zaman cihanı kapsarsın, haritaları da biz çizeriz. Kök olmazsa, bizim haritalarımızı çizerler. Onun için bu Osman Gazi'nin tarih şuurunu unutmamamız lazım. Bir insanın hedefi, gayesi yoksa, ideali yoksa, maksadı yoksa havyandan daha aşağı olur. Çünkü insan bununla insan olur. Bir hedef, bir ideal sahibi olacaksın. Dil, tarih ve edebiyat insana şahsiyet kazandıran ilimlerdir. Kur'an-ı Kerim en fazla tarih ilmi öğrenilmiyor mu? Görmez misiniz, okumaz mısınız, ibret almaz mısınız?"diye konuştu.

Vali Çınar, konferansın sonunda Prof. Dr. Şimşirgil'e teşekkür edip çiçek takdim ederken, birlikte kitaplarını imzaladılar.

Editör: Pusula Gazetesi