Zonguldak'ta FETÖ/PDY operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 19 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında geçen Cumartesi günü 14 iş adamı gözaltına alınmıştı. Firari olduğu belirtilen 5 iş adamı ise çeşitli yer ve zamanlarda gözaltına alınmış ve teslim olmuştu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 19 zanlı sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından, "FETÖ/PDY'ye üye olmak", "6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamalarıyla dün sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda belgeler, bilgisayarlar, flash bellekler, hard diskler ve dijital veriler ise Zonguldak KOM Ekipleri’nce adliyeye getirildi. Şüphelilerin Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgularının ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığınca işlemleri tamamlanan şüpheliler mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 21 saat süren duruşmada 19 şüpheliden 8'i hakkında tutuklama kararı verildi.

Mahkeme; 19 kişiden Sabri A., Halit D., Haşim G., İhsan A., Hakan K., Ali A., Levent İsmail Ç., Yasin Y. hakkında tutuklanma kararı verdi. 8 şüpheli gece 3:00’da sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından cezaevine gönderildi. 11 Kişi ise Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Tutuklama kararı verilen isimler adliyeden çıktıkları sırasında yakınları tarafından alkışlandı. Adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edilen diğer 11 kişi ise ailelerine sarılarak gözyaşı döktü.




Editör: Pusula Gazetesi