Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Projesi kapsamında, ilçede bulunan Filyos Çayı üzerindeki taşkın koruma projelerinde inşaat çalışmalarına başlandı. Filyos Çayı üzerinde devam eden çalışmalarda 5'inci kısım inşaat çalışması ile Filyos Vadi Projesi'nin en önemli ayaklarından birisi olan çay taşkınlarının önlenmesi tamamlanmış olacak.
Zonguldak-Bartın ve Karabük illerinin umutla beklediği Filyos Projesi için hayati öneme sahip olan Filyos Çayı Taşkın Koruma çalışmaları ile yapılmasıyla Çaycuma ilçesinde yaklaşık 4.500.000 m² hazine arazisi kullanılabilir hale gelecek. Yapılacak organize sanayi bölgesiyle, tarım için yapılacak sera işletmecilikleriyle, fabrika ve lojistik üsleriyle bölgeye istihdam ve gelir getirmesi amaçlanıyor. Yatırımcıların dört gözle bitmesini beklediği bu projeyle birlikte Filyos Liman projesinin de bitmesi durumunda bölge cazibe merkezi haline gelecek.
Özellikle bölge insanı ve yatırımcılar tarafından şantiyelerin kurulması ve çalışmaların başlaması memnuniyet yarattı. Batı Karadeniz bölgesini cazibe merkezi haline getirecek olan bu projenin bitirilmesi büyük önem arz ederken, ekonomide büyük bir atılım yapacak olan bu projeyle ilgili bölge insanı ve yatırımcılar hükümetten ve devletten yatırımların devam etmesini ve projenin hızlı bir şekilde tamamlanmasını bekliyor.
Filyos Çayı üzerinde devam eden Taşkın Koruma Projeleri'nin bir an önce hayata geçmesi için Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli başta olmak üzere DSİ Genel Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşların desteği önem arz ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi