Zonguldak Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakurluk ve Okul Aile Birliği'nin okul içindeki uygulamaları CİMER'e yapılan bir şikayet üzerine Zonguldak Vergi Dairesi'nin incelemelerine takıldı.
CİMER'e yapılan şikayette, Zonguldak İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği'nin, okulun bünyesinde bulunan konferans salonu, spor salonu, havuz vb. yerleri İl Milli Emlak Müdürlüğünden kiraladığını, bu yerleri 2 senedir kiraya verdiğini, bu yerlerden bağış ve kira adı altında para aldığı iddia edilldi. Okul içinde kiraya verilen bu yerler işletilsin veya işlettirilsin ödeme kaydedici cihaz kullanılmasını, cihazın kullanılamayacağı hallerde 213 sayılı Vergi Usul Kanununda düzenlenmiş fatura veya perakende satış fişi kullanılması gerektiğini ve kazancın vergi dairesine bildirmek ve fatura kesmekle mükellef olduklarını, ancak bu hususların hiç birini yerine getirmediklerini, dolayısıyla kiralama işlemlerinde usul, kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket edildiğini, devletten gelirlerin gizlendiğini ve zarara uğratıldığı vurgulandı.
Bu şikayetler üzerine harekete geçen Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı ekipleri, okulda gerekli incemeleri yapıp, şikayet konularını tutanakla resmileştirdiler.
Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakurluk'un, Eğitim Bir Sen'i de arkasına alarak Milli Eğitim camiası içinde kendisini ayrıcalıklı bir havaya büründürdüğü, önceki Vali Yardımcısı Nezvat Taşdan'ın da desteğiyle dokunulmaz hale geldiği iddia edildi.

Editör: Pusula Gazetesi