Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile arasında yaşanan 'FETÖ' polemiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Faruk Çaturoğlu'nun bir okulun açılış konuşmasında kürsüyü AK Parti kürsüsüne çevirdiğini belirten Milletvekili Turpcu, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'ByLock kullanan iktidar yanlısı 40'ın üzerinde milletvekili var' demişti. Genel Başkan Yardımcımız bir AK Parti milletvekilinin ByLock kullanıcısı olduğunu numarasıyla birlikte açıklamıştı. Ben şimdi düşünüyorum Sayın Faruk Çaturoğlu sivri çıkışlar yapıyor ve şahsımla ilgili sağda solda konuşuyor. Benim de aklıma 'Acaba bunda da böyle bir şüphe mi var?' diye düşünmüyor değilim. Devlet Bahçeli'nin bahsettiği 40'ın üzerindeki milletvekilleri arasında Faruk Çaturoğlu da mı var, böyle ölçüyü kaçırıyor? Türkiye'de böyle sivri çıkışlar yapanları izleyiniz hep altından bir şeyler çıkıyor. Ben de kamuoyuna bu soruyu soruyorum. Ben bir duyum almadım ancak almaya da gerek yok. FETÖ örgütü biliyorsunuz çok gizli çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"BİZİM YÖREDE BUNA 'LAMBUR LUMBUR ADAM' DERLER

"Faruk Çaturoğlu orayı bir siyasi partinin kürsüsü gibi kullandı. Eğitimle ilgili vereceği mesajların çok dışına çıktı" diyen Milletvekili Şerafettin Turpcu, "Bizim yörede buna uygun bir tabir vardır. 'Lambur lumbur adam' derler. Tam öyle bir cevap verdi. Şöyle ki biz şehit cenazelerinde de AK Parti'li olsun, CHP'li olsun milletvekillerimizle yan yana geliriz. Genellikle milletvekillerimiz dikkat ederler ama Faruk Çaturoğlu gelir, orantısız şekilde en ön sıraya yerleşir, diğerleri sağa sola itilirler. Aynı pozisyonu açılışta da yaptı. En son konuşma hakkı kendisindeydi. Bunu bir fırsata çevirerek orasını bir AK Parti kürsüsü haline getirmeye çalıştı. Partimiz ve Genel Başkanımız FETÖ'cülük ve terörle suçlandı. Ben de kendisine cevap vermek zorunda kaldım. Bunlarda bir çizgi de yok. FETÖ ile kurulanlar kendileri, 'Ne istediniz de vermedik?' diyenler kendileri, parsel parsel İstanbul, Ankara ve büyükşehirleri verenler kendileri. Konyaspor Başkanı'na bakın, ByLock kullandığı için gözaltına alındı. Gazetelerde gördük, 2 milletvekili ve Bakan kendisini bu zamana kadar korumuş" diye konuştu.

"MİLLİ EĞİTİM İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERİMİ SEVİYELİ OLARAK YAPTIM"

Siyasi görüşlere saygıya dikkat çeken Milletvekili Turpcu, "Bizim katıldığımız bir kolej, okul açılışıydı, düğün filan değil. Ben Milli Eğitim'in geldiği noktalardan, AKP iktidarındaki uygulamalardan bahsettim ve bir takım bilgiler verdim. Bunları ben kafadan atmıyorum, yazılı metinde olduğu gibi okudum. AKP'yi milli eğitim politikaları yönüyle eleştirdim. AKP'nin eleştirilecek bir sürü yönü var. Orada AKP'nin diğer milletvekilleri ve yöneticileri de vardı onlar da konuştu ve Milli Eğitim politikalarının dışına çıkmadı. Ben de Milli Eğitim ile ilgili eleştirilerimi seviyeli olarak yaptım. Oradaki siyasi görüşlere saygı itibariyle böyle olmalıydı. Orası CHP'nin kürsüsü değil, AKP'nin de kürsüsü değil. Okul sahipleri oraya hepimizi davet etmişler. Orada 3 tane milletvekili konuştu. Okul sahipleri ve öğretmenler konuştu. Protokol icabı ben ilk sırada konuştum, daha sonra iktidar milletvekili Özcan bey konuştu" açıklamasında bulundu.

"KÜRSÜYÜ, PARTİSİNİN KÜRSÜSÜ GİBİ KULLANMAYA ÇALIŞINCA MAALESEF BULUNDUĞUMUZ YERDEN CEVAP VERMEK DURUMUNDA KALDIK"

AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun açıklamalarını eleştiren Turpcu, "Partimize ve şahsımıza yönelik açıklamalar yapıyor. Bizim ne FETÖ ile ne de PKK ile ilişkimiz yok ve olamaz. Biz Cumhuriyet'in kuruluş partisiyiz. AKP iktidarında 15 yılda Cumhuriyet'in temellerinin sarsılmasının Türkiye'yi ve Orta Doğu'yu getirdiği konum belli. AKP'nin maalesef Türkiye'nin ordusunu ve polisini nasıl FETÖ'nün eline teslim ettiğini ve darbe yapabilecek bir konuma geldiklerini hep beraber gördük. PKK konusunda da çözüm süreci adı altına bütün operasyonları engellediler. PKK şehirlerde güçlendi, hendekler kazdı. Türk ordusu o hendekleri büyük kayıplar vererek aştı. AKP'nin yanlış politikasının bedelini şehitlerimizle ödedik. Zonguldaklı askerlerimiz de şehit oldu. Onlar rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailelerine de baş sağlığı diliyoruz. AKP'nin yanlış politikaları yüzünden şehit verdik. Centilmenlik diye bir şey vardır. Biz buna uymaya çalışıyoruz. Biz Zonguldaklıyız, kendileri de Zonguldaklı... Orada centilmenliğe uyduğumu düşünüyorum. Kürsüyü, partisinin kürsüsü gibi kullanmaya çalışınca maalesef bulunduğumuz yerden cevap vermek durumunda kaldık" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi