Zonguldak'ın Alaplı İlçesindeki Dinarsu AK-AL Tekstil Fabrikası çalışanının kendisi ile birlikte eşi ve iki çocuğunun da hastanede tedavi altında tutulduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, aynı zamanda Hepatit B hastalığı bulunan anne B., vücudunda üşemeye dayalı titreme ile hissettiği rahatsızlık üzerine hastaneye gitti.

Corona Virüs testi pozitif çıkan B., tedavi altına alındı. Bu sırada eşi V. ile bir buçuk ve 6 yaşlarındaki 2 çocuğu da hastanede tedavi altına alınan B'nin, filyasyon uygulaması ile birlikte 80 kişinin daha kontrol altına alındığı öğrenildi.

ANNE-BABASI İLE GÖRÜŞMÜYOR

Diğer yandan, aynı fabrikada çalışanlardan Ö. ise kendini evinde izole etti. Odasının kapılarını anne ve babasına da kapatan Ö., herhangi bir şikayeti olmadığını ancak kendini evinde izole ettiğini belirterek, "13 gündür evimdeki odamdan çıkmıyorum. Herhangi bir rahatsızlık da hissetmiyorum. Sağlık ekipleri de düzenle kontrole geliyorlar. Bu arada anne ve babam da evde bulunuyorlar ancak ben kesinlikle onlarla bir arada olmuyorum. İnşallah bu süreci hep birlikte en iyi şekilde atlatacağız" dedi.

SAYILAR YÜKSEK!

Corona Virüs nedeniyle üretimi durdurulan Dinarsu AK-AL'de, geçtiğimiz günlerde yeniden üretime başlanması sonrası, 3 kişinin test sonucu pozitif çıkınca filyasyon uygulaması yapılmış, sayı artmıştı.

Bugün, 230'u Ereğli'den olmak üzere 800 çalışanının aileleri ile birlikte kontrol altında tutulduğu ifade ediliyor.