Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Sarıkorkmaz Mahallesinde Sokak lambası evin üzerine devrildi. Meydana gelen olayda şans eseri yaralanan olmazken sabah bile aydınlatma direklerinin yandığı mahallede bazı evlerde 6 gündür elektriği olmayan mahalleli isyan etti. Diğer yandan ise ilçeye bağlı Bölücek Mahallesinde elektriğin olmayışına isyan eden mahalle sakini kopan elektrik tellerinin saçtığı tehlikeyi görüntüledi.

Olay İlçeye bağlı Sarıkorkmaz Mahallesi Abalı sokakta meydana geldi. Alınan bilgiye göre mahallede bulunan aydınlatma direği 3 katlı binanın üzerine devrilmesi sonucu elektrik telleri koptu. Birçok binada elektrik kesilirken vatandaşlar yetkililere bildirmelerine rağmen 6 gündür hala çözüm bulamamalarına isyan etti. Evlerde buzdolaplarındaki yemekleri bozulan mahalleli ısınmak için evlerine soba kurduklarını kömürlerini başka vatandaşlardan topladıklarını belirtti. Diğer yandan ise ilçeye bağlı Bölücek Mahallesinde ikamet eden bir vatandaş kopan elektrik telleri nedeniyle 6 gündür olan mağduriyetini cep telefonuyla görüntüledi.

Aydınlatma direği evinin üzerine devrilen Dulkadın Belen(67) şu ifadeleri kullanarak duruma isyan etti:

''Muhtara gittim muhtar bir şey yapmıyor. Direk 40 sene önce dikildi zaten. Önceden belediyeden alma direk, kendimiz diktik bu 4 ev. Şimdi hiç kulak veren yok. Kocam yok, oğul, uşak yok. Ben bir kadın başıma muhtara gitsem, gidemedim. 186'yı aradım, zabıtayı aradım. Zabıtada biz ne yapalım dedi. Fen işleri bakıyor dedi. Fen işleri de gelip bakmadı. Hepsi ayrı ayrı hava çalıyor, ben kaldım ortada. Evim tutuşursa ben nereye gideyim? Ben öldükten sonra mı gelecek bu millet. Ben öldükten sonra beni gömmeye ister gelsinler ister gelmesinler. Bu kablolar yanıyor. Sokak lambaları sürekli yanıyor. Evden elektrik çarpacak, çoluk çocuk kapıyı açamıyoruz. Direkten olsun ışığı kesseler. Bu direk ne olacak böyle. Ben kaldım çaresiz. Açık kablolar yerde duruyorlar. Gelen yok bakan yok. Nereye arayacağımı bilemiyorum. Çoluk çocuk basacak üstüne. Hep direklerin telleri kopuk. 2 katta elektrik var 1 katta yok tel koptuğu için, teller yerde. Çoluk, çocukta gelemiyor eve. Okuldan uzaktan eğitim yapamıyorlar, Allahtan bugün tatil başladı. Tatil olmasa daha fenaydı. Çoluk çocuk ders yapamıyor. Hadi tatil oldu yine ders yapılır. Doğalgazım yanmıyor çoluk çocuk üşüdü.''
6 gündür evinde elektrik olmayan ve yoğun kar yağışı nedeniyle bahçe duvarı çöken mahalle sakini Ayşe Karaduman(65) mağdurluğunu şu ifadelerle anlattı:

''Bir gitti bir daha da gelmedi. O gündür bu gündür her yere başvurduk. Nereye başvurduysak yapacağız diyor. Kimse gelip bağlamıyor. Soba kurduk işte, ne yapalım neyle ısınalım. Ama soğuk benim ayağım sakat. Dışarı çıkamıyorum. Buzdolabında yiyeceklerimiz hep bozuldu. 2 poşet dolusu çöpe indirdik. Duruyor, inanmazsın bakın kıymam koktu duruyor orda. Onu da atacağım zorla aldım ama mecbur atacağım. Sağdan soldan istedik kömür de yok, odun komşulardan istedik. Lüksü komşulardan istedik, yok. Lüksüde komşulardan istedik, onunla aydınlanıyoruz akşamları. Faturalar orada duruyor, yattı. Bak kaç lira elektrik faturası atmadım fişler duruyor. Ben ayağım sakat olduğu için gidemedim. Beyim gitti, damadım gitti. Rica ettiler. Tamam, geliyoruz, dikkate alındı, başvurunuz alındı, gereken yapılıyor. Ama ne gelen var ne giden var, ne bakan var. Bize kimse bakmıyor ki. Biz yabancı devletin insanı mıyız? Bize neden bakmıyorlar bilmiyorum. Bak sokak lambaları gündüz dahi yanıyor. Mahallenin elektriği var sadece bizim direkten gelen tel koptuğu için bizim elektriğimiz yok. Komşularımın var onların üst katı yanmazsa alt katı yanıyor. Onlar o kadar benim kadar mağdur değil. En çok mağdurluğu ben çekiyorum. Günah değil mi? Hiç mi bu devletin nöbetçisi yok. Bir yangın çıksa bir şey olsa ne olacak. Ben evde donsam ne olacak? Bu sobayla ne kadar ısınılır? El alemden kömür toplayıp odun toplayıp soba yakılır mı? Böyle rezillik görülmedi.''