Kozlu Atilla İlkokulu'nda tamamı Attila İlkokulu idareci ve öğretmenlerinin özverili çabaları sonucunda oluşturulan 'Okuma Salonu' açıldı. Açılışa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Keleş, Kozlu İlçe Kütüphane Müdürü Özlem Karakaya, Okul Müdürleri ve öğrencilerle birlikte velilerde katıldı.

Atatürk'ün ''memleketimizi, topluluğumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır; biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin istikbalini yoğuran kültür ordusu'' sözünden yola çıkarak öğrencilerin okuma zevkini güçlendirmek ve kitap okuma alışkanlığını daha iyi kazandırabilmek amacıyla farklı bir konsept geliştirilerek, tamamı Attila İlkokulu idareci ve öğretmenlerinin özverili çabaları sonucunda oluşturulan ev konforunda 'Okuma Salonu', açıldı.

"ÖĞRENCİLERİN UFKUNUN AÇILMASINDA BU KÜTÜPHANENİN FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Açılış töreninde konuşan Kozlu Attila İlkokulu Müdürü Mustafa Girgin; Okulumuz öğretmenlerinin önerileri doğrultusunda, öğrencilerimizin ihtiyaçlarından dolayı böyle bir okuma salonunun yapılmasına karar verdik. Öğrencilerimize faydalı olacağı düşüncesiyle böyle uygulama gereksinimi duyduk. Katılımcılara burada oldukları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

"FARKLI KONSEPTLERDE OKUMA SALONLARI OKUMAYA TEŞVİK EDER"

Yanın getirdiği kitapları okula hediye eden Kozlu İlçe Kütüphane Müdürü Özlem Karakaya; "Farklı konseptlerde okuma salonlarının okumayı teşvik ettiğini biliyoruz. Bu okuma salonunun açılmasında katkısı bulunan okul idaresi ve personeline teşekkür ederim. Öğrencilerin okuma alışkanlıklarının devamlı olmasını isteriz ve bu anlamda öğrencilerimiz Kozlu İlçe Kütüphanesinden de yararlanabilirler. Ben yeniden katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Keleş kitap okumanın önemi üzerinde durarak, Kur'an'ın ilk ayetinin ''OKU!'' olduğunu söyledi. Emeği geçenlere tebriklerini sundu.

Editör: Pusula Gazetesi