Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan eski müze memuru, FETÖ'ye mali yardımda bulunduğu gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında FETÖ'nün finans kuruluşu olan Bank Asya'ya talimat döneminde para yatırdığı gerekçesiyle M.N. hakkında dava açıldı. Tutuksuz yargılanan ve Müze Müdürlüğünde memur olarak görev yapan M.N. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan dava açıldı.
Davanın karar duruşmasında sanık M.N., örgüte herhangi bir şekilde para yatırmadığını belirterek, "Benim, örgüte para yatırmam söz konusu değil. Ben, bu parayı kızımın düğünü için çektim ve düğün öncesinde de çekip kullandım. 35 yıllık meslek hayatım göz önüne alındığında herhangi bir şekilde terör faaliyetleri yürütmediğim belli olacaktır. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum. Ben, adalete güveniyorum" dedi.
Sanık avukatını da dinleyen mahkeme heyeti, sanık M.N.'yi örgüte mali yardımda bulunduğu gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Editör: Pusula Gazetesi