Türk-İş 23'üncü Olağan Genel Kurulu Ankara'da başladı. Genel Başkan Ergün Atalay konuşmasında iş cinayetlerinden EYT sorununa, vergi adaletsizliğinden KHK'lıların yüzde 4 zammına kadar birçok konuya değindi. Kongreye siyasi partiler ve bürokratlar davet edilmezken protokolün yerini başta maden işçileri olmak üzere Türk-İş'e bağlı sendikaların iş kollarında çalışan işçi temsilcileri yer aldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası'nın da (GMİS) yer aldığı kongrede maden işçisi dikkat çekti. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve GMİS Yönetim Kurulu Üyeleri kongrede yer alarak Zonguldak'ı temsil etti. Zonguldak'tan kongreye davet edilen gazetecilerle bir süre sohbet eden Ergün Atalay, "Zonguldak ve maden işçileri bizim için çok önemli. Bugün Sakarya neyse Zonguldak da bizim için aynı. Zonguldak'a selam götürün" dedi. Maden işçilerinin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü de kutlayan Atalay, maden işçilerinin çalışma koşullarına da dikkat çekti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 lira olduğunu belirterek, yeni asgari ücret konusunda bu rakamın altındaki bir rakamı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi