Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör, Zonguldak'ın Kilimli ilçesinin Çatalağzı beldesindeki Eren Enerji Üretim A.Ş.'de son günlerde yaşanan işten atılmalara tepki gösterdi.

Başkan Güngör, Eren Enerji yetkililerine çağrıda bulunarak, "Siz bu şehirden kazanacaksınız, bu şehrin insanlarının sağlığıyla oynayacaksınız, külfete şehrin insanlarını ortak edeceksiniz, ama işin nimetine gelince, çok kazanma hırsıyla insanları hemen kapı önüne koyacaksın. Olmadı Sayın Eren Enerji yöneticileri..." dedi.

Güngör, Facebook hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi

"BİR AN ÖNCE İŞTEN ÇIKARMALARA SON VERİN"

"Eren Enerji, bu günlerde işten işçi çıkarmakla Zonguldak'ın gündemine oturmuş durumda. Bize göre bu hiç de hoş değil. Hoş olmadığı gibi de, kabul edilebilir değil. Siz bu şehirden kazanacaksınız, bu şehrin insanlarının sağlığıyla oynayacaksınız, külfete şehrin insanlarını ortak edeceksiniz, ama işin nimetine gelince, çok kazanma hırsıyla insanları hemen kapı önüne koyacaksın. Olmadı Sayın Eren Enerji yöneticileri. Bu havzanın insanları buna layık değildir. Bu ülke insanları, bu vatan için canını her şartta seve seve verirken, sizler daha fazla kazanma uğruna bu insanlara bu mağduriyeti yaşatamazsınız. Birileri o zaman haklı olarak, 'Bu insanlar 'sermaye sahipleri daha çok kazansın' diye mi canlarını veriyorlar' diye sormaz mı? Bunların eş ve çocuklarının insanca yaşama hakları yok mu? Eren Enerji yöneticilerine yakışan; kendileri empati yaparak, işten çıkarmaları bir an önce durdurmaktır. Ülkemizin olağanüstü bir dönemden geçtiği bu süreçte, daha fazla sorumluluk alarak az karla yetinmek, sosyal barışa katkı sorumluluğu bilinci ile hareket ederek, emek kesiminin gönlünü ve duasını almak, bir an önce işten çıkarmalara son vermektir."


"BUGÜN; EKMEĞİ, ÇİLEYİ, AŞI, BÖLÜŞME ZAMANIDIR"

"Zonguldak kamuoyu çok iyi bilir ki, bazı çevrelerin santrallere karşı çıktığı zamanlarda, ben ise, 'günün en ileri teknolojileri ile kurulacak, insan sağlığına ve iş güvenliğini önceleyecek, çevre duyarlılığı olan enerji yatırımlarını, şehrin ekonomisine katma değer sunacak,
işsizliğe bir miktar çare olacak, insanların ekmeği, aşı olacak' diye hep destek oldum, savundum. Bununla ilgili aldığım eleştirilere göğüs gerdim. Ama maalesef bugün gelinen noktada eğer insanlarımız işinden, aşından oluyorsa, bunu eleştirmek, buna karşı çıkmak ve bütün ilgili ve yetkili tarafları, sorunun çözümü için göreve çağırmak, bir sendika temsilcisi ve bir insan olarak tabi ki en doğal hakkımdır. Bugün; ekmeği, çileyi, aşı, bölüşme zamanıdır. Bugün; sosyal barışa ve kardeşliğe katkı sunma zamanıdır. Bugün; az yeme, az gülme ve az eğlenme zamanıdır. Bu vesileyle şehrimizde üretim yapan ve istihdam yaratan Eren Enerjimizin değerli yöneticilerine bu hatalı ve sosyal yarayı derinleştirecek hatalı karardan bir an önce vazgeçin. İşten çıkarmalara son verin. İnanın bunun rahmeti ve bereketi, işinizi ve işyerinizi daha verimli kılacaktır. Siz doğru ve güzeli yaptıkça, Zonguldak kamuoyu sizin yanınızda olacaktır. Yanlışta ısrar ederseniz, doğal olarak kamuoyu sizin karşınızda olacaktır. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi