Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı ve Muslu beldelerinde faaliyet gösteren Eren Enerji Üretim A.Ş. arasında fidan dikme protokolü imzalandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen protokol imza törenine; Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin ve Eren Enerji Üretim A.Ş. Tesisler Müdürü Cem Çiftçi katıldı.

"HATIRA ORMANLARINA ENERJİ KATTIK"

Protokol imza töreninde açıklamada bulunan Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, sanayi kuruluşlarının yaptıkları ekonomik katkının yanı sıra havayı kirleten zararlı gazlarla beraber, karbon tutumu ile ürettikleri kirlilik oranında fidan dikmesi gerektiğini ve Eren Enerji Üretim A.Ş.'nin ise, bu vazifeyi yerine getiren güzide bir kuruluş olduğunu dile getirdi. Bölge Müdürü Beşel, "İmzalanan protokol ile Eren Enerji Üretim A.Ş. adına Zonguldak'ta 2018 yılında 100 bin adet fidan toprakla buluşturulacak. Gelecek yıllarda da aynı şekilde bu katkıları devam edecektir. Ben bu katkılarından dolayı Eren Enerji Üretim A.Ş.'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan Eren Enerji Üretim A.Ş. Tesisler Müdürü Cem Çiftçi ise, "Bu yılki dikeceğimiz fidan miktarı 100 bin adet, 2014 yılından beri Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile çok güzel bir etkinlik başlattık ve devam ediyoruz. Ormanlarımız, ülkemizin doğal güzellik ve zenginlik kaynağı. Bunun bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen başta Bölge Müdürümüze ve tüm orman camiasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve Eren Enerji Üretim A.Ş. Tesisler Müdürü Cem Çiftçi, protokol imzasını gerçekleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi