Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği'nin koordinatörü olduğu 2019 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Erasmusplus Yetişkin Eğitimi alanındaki EDU4SENT adlı projenin ikinci ulusötesi toplantısı Polonya'nın Rzesow kentinde gerçekleştirildi.

Zonguldak Valiliği'nin de proje ortakları arasında yer aldığı etkinliğe Vali Yardımcısı Turgut Subaşı katıldı. Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği'ni ise Dernek Başkanı Önder Küçüköner ve Proje Koordinatörü Özlem Kaplan temsil etti. Göçmen geçmişli yetişkinlerin sosyal girişimciliklerinin desteklenmesi ve bu alandaki eğitimcilerin yeterliliklerinin geliştirilmesini amaçlayan inovasyon projesinde online eğitim portalı hazırlanmaktadır.

Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği'nin proje ortağı olduğu 2019 yılında Çek Cumhuriyeti Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Erasmusplus Okul Eğitimi alanındaki GAME Projesi kapsamında eğitimciler oyunlaştırma alanında beş gün süren eğitim programına katıldı. Eğitimcilere sunulan öğretim teknikleri alanındaki bir dizi yenilikçi oyunlaştırma uygulaması aracılığıyla destek vermeyi ve oyunlaştırmanın öğrenim sürecine olan etkisini artırmayı amaçlayan etkinlik Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi ev sahipliğinde Kuşadası'nda başarılı bir gerçekleştirildi. Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği adına çalışmaya Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Zor ,Bilişim Öğretmenleri Esra Uğur Zor ve Zeynep Eliçora Sağlam katıldı.

Zonguldak Sınav Koleji ve Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği 'nin proje ortağı olduğu Erasmusplus Okul Eğitimi alanındaki ETCO Projesi'nin toplantısı ise Macaristan 'da yapıldı. Toplantıya Sınav Koleji'ni temsilen Kurucu Müdür Halil Vecdi Ilgın ,İngilizce Öğretmeni Tuğçe Öztürk Demir ;Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği adına Dernek Başkanı Önder Küçüköner ve Proje Koordinatörü Özlem Kaplan katıldı.2020 yılında Macaristan Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen 15-18 yaş lise öğrencilerinin sosyal girişimcilik becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan Erasmusplus projesinin açılış toplantısında yol haritası belirlendi.Yunanistan,Slovenya;Macaristan ve Türkiyede'den 8 kurumun ortak olduğu proje kapsamında 30 öğretmen ve 60 öğrencinin katılacağı eğitim çalışmaları ile bireylerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

Ayrıca Avrupa Dayanışma Birliği(ESC) alanında akreditasyon sahibi olan Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği bu alanda da faaliyetlerine devam etmektedir.

Derneğin genç üyesi Furkan SADIKLAR,Avrupa Dayanışma Programı kapsamında
15 Mayıs 2021 - 25 Kasım 2021 tarihleri arasında yürütülen Bulgaristan'ın Blagoevgrad şehrindeki gönüllülük faaliyetlerinde derneği başarıyla temsil etmektedir..Projenin amacı; katılımcıların hızlı ve tempolu kültürlerarası bir ortamda dil becerilerini ve takım çalışmalarını geliştirirken, farklı sosyal etkinlikler düzenleyerek ESC ve Erasmusplus hakkında yerel toplulukların bilgilendirilmesini ve kendi projelerini geliştirmesini sağlamaktır.

Dernek Başkanı Önder Küçüköner çalışmalara dair açıklamalarda bulundu: 2014 yılında arkadaşlarımızla kurduğumuz bu güzel yapı, biz yetişkinlerin mesleki gelişimine ve bölge gençlerinin hayata hazırlanmasına yönelik çok kıymetli katkılar sunuyor. Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, gençlerimize rol model olan eğitimcilerimizin ve eğitime gönül verenlerin bir buluşma noktası oldu adeta. Sınav Koleji gibi eğitim kurumları ile yaptığımız iş birliği yerelden ulusötesine uzanan bir tecrübe paylaşımı sağlıyor bizlere.Ayrıca Zonguldak Valiliği ile proje ortaklığı yapmanın gururunu yaşıyoruz.Kamu - STK iş birliğine güzel bir örnek sunmamıza vesile olan Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz'a ve Vali Yardımcısı Sayın Turgut Subaşı'na derneğimiz adına teşekkür ederim."