Ereğli Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak milletvekili ve adayı Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ilçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Okul Müdürleri, öğretmenler, engelliler ve veliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende konuşan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kaymakamlık koordinasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği işbirliği ile başlattıkları &[#]8220;Engelleri Kaldıralım&[#]8221; projesi başlattıklarını kaydetti.
Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Akpınar, şöyle dedi:
&[#]8220;Biliyorsunuz ki hepimiz engelli adayıyız. Türkiye nüfusunun yüzde 12&[#]8217;si engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. İlçemizde de sayısı azımsanmayacak kadar engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Kuşkusuz bu vatandaşlarımız toplumsal yaşam içinde birçok sorun ile karşılaşmaktadırlar. Engelli vatandaşlarımızın topluma katılmalarındaki en büyük sorun ise ulaşım, fiziksel çevre ve engellilere uygun konuttur. Bu sebeplerden dolayı ülkemizde bulunan birçok sivil toplum örgütü biraz önce bahsettiğim sorunlarına değinmektedir. İlçemizde bulunan Fiziksel Engelliler Derneği de yaptığı güzel çalışmalarla dikkat çekmektedir. Biz bu derneğimizin isteği üzerine Kaymakamlığımızın koordinasyonu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fiziksel Engelliler Derneği &[#]8220;Engelleri Kaldıralım&[#]8221; sloganı ile proje başlattık. Bu konuda öğrenci velilerimizden yardım talep ettik. Velilerimizin katkılarıyla ilçemizde yaşayan fiziksel engelli olup akülü sandalye ihtiyacı olan öncelikle öğrencilerimizin bu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 20 Nisan ve 5 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılan kampanya ile güzel bir işbirliği sağlandı. İlk olarak 80 okul müdürü ile okul aile birliği başkanları ile bir toplantı yaptık ve kampanyamızı kamuoyuna duyurduk. Afişler hazırlandı ve 30 bin velimize kampanya yardım zarflarını gönderdik. Nihayet velilerimizin be okul müdürlerimizin katkılarıyla 51 bin lira yardım toplandı, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğinden aldığımız verilere ilçede 80 engelli vatandaşımızın akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı vardır. Bugün vereceğimiz 23 akülü tekerlekli sandalye sonucunda hedefe ulaşabilmemiz için 57 sandalyeye daha ihtiyacımız vardır. Bu vesile ile kampanyaya destek veren okul müdürleri, okul aile birliği başkanlarına ve velilerimize çok teşekkür ediyorum.&[#]8221;
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de kampanyaya destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından kampanyaya destek veren okul müdürlerine Zonguldak Valisi Erdal Ata, Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ve protokol üyeleri tarafından plaket verilirken Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay&[#]8217;da Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk&[#]8217;e teşekkür plaketi takdim etti.
Zonguldak Valisi Erdal Ata, Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ve protokol üyeleri daha sona engelli vatandaşlarla tek tek sohbet etti.
Editör: Pusula Gazetesi