Zonguldak Merkez ilçe ve Kozlu'da Başkent EDAŞ sürdürülebilir enerji sağlamak amacıyla planlı tamir bakım ve yatırım faaliyetleri kapsamında Perşembe günü sekiz saat elektrik kesinti uygulayacağını bildirdi.

12 Ocak 2017 Perşembe günü Sabah 9.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında yapılacak olan bakım ve onarım nedeniyle elektrik kesintisinden etkilenecek mahalleler açıklandı.
Elektrik kesintisinden etkilenen alanlar: Bahçelievler, Açelya, Sendika, Ergenekon, Funda, Gelincik, Madenciler, Sarmaşık, Yıldız, Mehmetçik, Gül, Işık Yönder, Özer Paşa, Fatih, İncivez, Binbaşı Tahsin, Kamelya, Milli Egemenlik, Üniversite, Çaybaşı, Aydoğmuş, Terakki, Kozlu.

Haberin ardından Pusula'ya ulaşan vatandaşlar kışın en şiddetli ve zor zamanlarından yapılan bakım çalışmalarından dolayı mağdur olduklarını belirterek; "Havanın en soğuk olduğu günlerde 8 saatlik kesinti yapılıyor. Kış ortasındayız. Evlerimizde hastalarımız, çocuklarımız var. Enerjisa bugüne kadar durdu durdu da bu soğuk günleri mi buldu? Doğalgaz yanmadan neyle ısınacağız? Okullarda çocuklarımız donuyor. Bu kesintiler hem uzun hem de çalışma için başka zamanlar seçilmeli. Enerji Sa'nın Zonguldak'taki yetkililerine söylüyoruz. Bizi dinlemiyorlar bile. Çalışma yapılmasın demiyoruz. Elbette yapılmalı ama acil bir durum yokken bakım çalışması yapacağız diye 7-8 saat bizi mağdur etmelerini kınıyoruz" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi