-ÖZEL İÇERİK-

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i ziyaret eden AK Partili Milletvekillerinin ziyarette Zonguldak ile ilgili sorunları görüştüler. Milletvekili Hamdi Uçar, Bakan Dönmez'e Zonguldak Limanı'nda Kardemir'in kömür depolarıyla ilgili görüştüklerini belirterek şöyle konuştu:

"Enerji Bakanımıza daha önce yaptığımız ziyarette Zonguldak Limanı'nda Kardemir'in depolama tesisleri var. Bu tesisler burada müthiş bir kirlilik yaratıyor. Her ne kadar kapalı alan olsa da, izole etse de kirlilik yaratıyor. Daha önce bunu Eren Enerji'nin Limanı'ndan ya da başka bir yerden bu faaliyetleri sürdürebilir miyiz diye bir talebimiz olmuştu. Buna bağlı olarak Sayın Bakanımız konu ile ilgileneceğini söylemişti. Biz de bunu tekrar görüşelim dedik. Bu konuyla Bakan Yardımcımız Alparslan Bey ilgileniyordu. Bizim amacımız oradaki kirliliğin ortadan kaldırılması, Uzun Mehmet Cami ve Lavuar Alanı'nı projesi çevre düzenlemesinde o tesis orada oldukça kirli ve çirkin olacak. Onun için bu talebimizi ilettik. Bunun dışında Zonguldak'la ilgili taleplerimiz oldu."

"İŞÇİLER ADINA ENERJİ BAKANINA TEŞEKKÜR ETTİK"

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve MTA işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinden herkesin mutlu olduğunu belirten Milletvekili Hamdi Uçar, Bakan Dönmez'e teşekkür ettiklerin i belirtti. Hamdi Uçar "Ayrıca Sayın Bakanımıza teşekkür etmek için gittik. Geçtiğimiz aylarda Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan işçilerin toplu sözleşme görüşmeleri bitti. Bu sözleşmeler mutlu bir şekilde tamamlandı, işçilerimiz memnun bunun için de kendilerine teşekkür ettik" dedi.