Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü imza töreninde konuştu. Bakan Berat Albayrak burada yaptığı konuşmada, " Birilerinin o vakıflar, bu dernekler, bu profiller, siyasi veya değil, sivil toplum kuruluşu veya değil eylem... İşte eyleme bakacağız, eylemciye bakacağız, söyleme bakacağız, arkasındaki iradeye bakacağız ve bir de önümüze bakacağız. Önümüze bakarak... Hiç mesai kaybetme lüksümüz yok. Bölgeyi, dünyayı ve yaşananları görüyorsunuz. Kritik günlerden geçiyoruz. Bütün bu yaşananlara rağmen gçlü adımlarla yürüyorsak bu motivasyondan ve liderlikten kaynaklanır" dedi. Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şu şekilde; "Amacımız sadece Zonguldak ve Amasra değil. Soma'daydık, Soma'da da... Türkiye'nin kömür anlamında, kömür kapasitesinin ve potansiyelinin yoğun olduğu alanlarda hem üretimi artırmak, hem istihdamı artırmak hem cari açığı ve ekonomiyi iyileştirme noktasında sektörün daha kurumsallaşması, iş sağlığı ve güvenliği anlamında da en iyi arkadaşlarımızla çalışarak yoğun mesai ortaya koyuyoruz.

Özellikle bölge noktasında bu gün itibariyle TBMM'deki düzenlemelerle birlikte bulunan bölgelerde, manipülasyondur, o öyledir bu böyledir hiçbir önemi yok, hiçbir şekilde özelleştirme amacı gütmeyen kurumları kapatma amacı gütmeyen, hiçbir şekilde mevcut çalışanları işten çıkartmayı bırakın biz diyoruz ki bunların sayısını artıracağız. Kömür tarihinde ulaşılmamış üretim rakamlarına ulaşarak .ok daha fazla bölge insanına istihdam oluşturacağız. Tonunda bin liralar civarında zarar eden bu kurumların milyar TL'lik zararlarını bölgeye, insana daha farklı şekilde yatırıma, istihdama dönüştürecek projelerin önünü açıp daha verimli, sürdürülebilir ve uzun vadeli bir dönüşüm süreci oluşturacağız.

Birilerinin o vakıflar, bu dernekler, bu profiller, siyasi veya değil, sivil toplum kuruluşu veya değil eylem... İşte eyleme bakacağız, eylemciye bakacağız, söyleme bakacağız, arkasındaki iradeye bakacağız ve bir de önümüze bakacağız. Önümüze bakarak... Hiç mesai kaybetme lüksümüz yok. Bölgeyi, dünyayı ve yaşananları görüyorsunuz. Kritik günlerden geçiyoruz. Bütün bu yaşananlara rağmen gçlü adımlarla yürüyorsak bu motivasyondan ve liderlikten kaynaklanır."

Editör: Pusula Gazetesi