2017-2018 futbol sezonu Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig Alaplı Belediyespor'un namağlup şampiyonluğu ile sona erdi. Sezon boyunca Alaplı Belediyespor'u takip eden rakipleri Gelikspor'un yanı sıra bir nebze olsun Akınspor oldu. Gelikspor ligin 6 ve 10'ncu haftaları arasında yaşadığı sıkıntılar hedeften uzaklaşmasına neden oldu, hedefe ulaşan Alaplı Belediyespor oldu. Gelikspor 2, Akınspor 3, Çaydeğirmeni Belediyepor 4 ve Kozlu Belediyespor 5'nci bitirdi.

LİGİN EN ZAYIF HALKALARI KÜME DÜŞTÜ

Deplasmanlı Amatör Süper ligde aldıkları istikrarsız sonuçlarla kötü bir sezon geçiren ligin son üç sırasındaki Kepez Çaylıoğluspor, İstasyon Gemicilerspor ve Bayatspor küme düştü. Ligin en zayıf halkaları olarak değerlendirilen ve şanssız bir sezon geçiren bu üç takım gelecek sezon 1. Amatör Küme'de mücadele edecek.

Bayatspor ligin bitimine 3 hafta kala saha ve seyircisi önünde oynadığı ve yarıda kalan Kozlu Belediyespor maçının hemen ardından ligden çekildiğini açıklamış ve resmen küme düşmüştü.

diğer takım İstasyon Gemcilerspor ise sezon başında lige katılmayan Zonguldak Belediyespor'un yerine lige alınmış, hazırlıksız yakalandığı için istediği şeklide bir sezon geçirememişti. Son maçta Polisgücüspor'a mağlup olan İstasyon Gemiciler için sonuç kaçınılmaz oldu ve geldiği lige geri döndü. Gelecek sezon daha güçlü gelmeyi planlıyor.

Kepez Çaylıoğluspor ise son yıllarda Amatör Süper Lige renk katan ekipler arasındaydı. Ancak özellikle son haftalarda aldığı kötü sonuçlar Kepez'in sonunu hazırladı. Zaman zaman haksızlıklarla karşı karşıya kalan Kepez Çaylıoğluspor ligin son haftasında sahasında Gelikspor'a yenilerek küme düştü. Rakibi ile berabere dahi kalma Kepez kümede kalacaktı. Ancak Kepez Çaylıoğlu'da küme düşmekten kurtulamadı.

Editör: Pusula Gazetesi