TFF 2. Lig Beyaz Grup'a mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da teknik heyet futbolcular, masör ve malzemecisine kadar herkes izinli. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun açıklamasıyla tüm ligler ertelenirken, tüm takımlarda teknik heyet ve futbolcular evlerine döndü, süreci takip ediyor.

HEDEFİ OLAN TAKIMLAR STRES ALTINDA

Zonguldakspor sezona sorunlu başlamasına rağmen ilerleyen haftalarda performansıyla iyi bir görüntü çizdi. Ardından kazanamama periyoduna girdi, toparladı. İkinci yarıda da iyi başlayan Zonguldakpor play-off ile aradaki puan farkını 3'e kadar indirdi. Ardından yine düşüş süreci başladı, takım play-off potasından uzaklaştı. Ligin 28'nci haftası itibariyle 36 puanla 10'uncu sırada bulunan Zonguldakspor liglerin ertelenmesiyle birlikte araya en rahat giren takımların başında geliyor.

Kırmızı-lacivertli ekibin grubunda yer alan Samsunspor en yakın rakibi Manisa FK'ya 10 puan fark attı, şampiyon gözüyle bakılıyor. Ancak play-off mücadelesi veren takımlardan Manisa FK, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe büyük ölçüde play-offa yakın görünüyor. Ardından gelen İnegölspor, Afjet Afyonspor, Tarsus İdmanyurdu, Pendikspor ve Sarıyer play-off mücadelesi veriyor. Bu takımlar varını yoğunu play-off için verecek.

Diğer yandan ise ligin dibi ateş hattı gibi. Şanlıufraspor'un haftalar önce küme düşmesi kesinleşti. 25 puanlı Gümüşhanespor, 28 puanlı Amed Sportif, 31 puanlı Başkent Akademi, 33 puanlı Kırklarelispor ve 1922 Konyaspor ve hatta 35 puanlı Hacettepe bile küme düşme korkusu yaşıyor.

LİGİN EN RAHAT TAKIMI ZONGULDAKSPOR

Temsilcimiz Zonguldakspor'un ise ligde her hangi bir iddiası bulunmuyor. Play-off barajı ile arasında 9 puan bulunan Zonguldakspor küme düşme potası ile arasında ise 8 puan bulunuyor. Alt sıralardaki takımların kazanamaması ise 6 haftada bu farkın kapanmayacağı anlamına geliyor. Zonguldakspor liglerin başlamasıyla birlikte stres yaşamayacak takımların başında geliyor.