Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 2018 yılının Ocak ayında yapılacak olağan genel kurulu için ilçede uzun yıllar esnaflık yapan Şahin Torlakoğlu, adaylığını açıkladı.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde basın mensupları ile kahvaltı yaptıktan sonra açıklama yapan Başkan Adayı Torlakoğlu, esnafı en iyi şekilde temsil etmek amacı ile aday olduğunu belirterek, " Bu hizmet yarışında esnafımızı en iyi şekilde temsil etmek için bu göreve talip olduğumu siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna saygıyla duyuruyorum. Rabbim, bizlere bu görevi nasip ederse; genç, dinamik, bilgili ve donanımlı bir kadro ile hizmet için yarışta olacağız" dedi.

Torlakoğlu, şunları söyledi:

"Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın eksik gördüğümüz yönlerini tamamlamak ve yenilikler yapmak üzere çalışma ekibimizi hazırladık. Esnaf ve sanatkarlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için bu göreve talip oldum. Bizimle birlikte hareket eden tüm gönül dostlarımla yaptığım istişareler neticesinde esnafımız ve şehrimiz için çok güzel projelerimiz ortaya çıktı. İlerleyen zamanlarda plan ve projelerimizin birçoğunu sizlerle paylaşacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntı ve sorunlarına çözümler üreten bir yönetim için siz değerli esnaflarımızın desteğini bekliyoruz. Eli sıkılmadık, hatırı sorulmadık, kapısı çalınmadık esnafımız kalmayacak. Esnaflar arası eşitlik ilkesi öncelikli hedefimiz olacak. İlçemiz ve beldelerimizde senede en az iki defa esnaflarımızla bir araya gelip, toplantılar yapıp, sorunlarımızı tartışacağız. Sivil toplum kuruluşları, şehrimizin hareket mekanizmasıdır. Sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler ederek, şehrimizi ve esnafımızı bulunduğu yerden daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz."

"İLKELİ VE DÜRÜST BİR SEÇİM OLMASINI DİLİYORUM"

Bazı projeleri hakkında da bilgi veren Torlakoğlu, "Esnafımızın bir araya gelebileceği, oturabileceği bir lokali yok. İlk çalışmalarımızdan biri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na büyük bir salon alarak, burayı çok amaçlı olarak kullanmaktır. Esnafımızın pahalı olarak kullandığı hizmetlerin başında kargo hizmetleri geliyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına bir kargo şirketiyle anlaşarak, esnafımızın indirimli olarak bu hizmetten faydalanmasını, Zonguldak ve ilçelerinde bulunan özel hastanelerle protokol imzalayarak esnafımızı sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacağız. Sağlık, ulaşım ve hatta özel eğitim kurumları ile anlaşmalar yaparak, hayatı kolaylaştırmak için esnafımıza imkanlar sağlayacağız. Küçük bakkallarımıza ve yerel marketlerimize öncelik vererek, buralardan alışveriş yapılması için teşvikler yapacağız. Ayrıca bir hukuk bürosu ile anlaşarak, esnafımızın esnaflıkla ilgili sorunlarını, adliye koridorlarında işini-gücünü bırakmadan sorunlarının çözümünü sağlayacağız. Ayrıca bu sözünü ettiğimiz kuruluşlarla ön görüşmelerimizi yaptık, seçimi kazandığımız takdirde sözleşmeleri imzalayacağız. Esnafımıza çeşitli geziler düzenleyerek, fuarlardan yararlanmasını sağlayacağız. Esnaflarımızın mali sıkıntılarının çözümü noktasında bankalar ile görüşerek, en uygun maliyeti veren banka ile anlaşarak, esnafımızın ihtiyaç duyduğunda beklemeden sıkıntısını gidermek için çalışacağız. Bunlar yapılamayacak şeyler değildir. Önemli olan esnafın yararına olacak işler yapmak için mücadele etmektir. Şunun teminatını veriyorum: Vermiş olduğunuz aidatlarınızın kuruşu kuruşuna sizlere hizmet olarak geri döneceğini bilmenizi istiyorum. Çıkmış olduğumuz bu hizmet yarışında ilkeli ve dürüst bir seçim olması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunar, esnaflarımıza bereketli kazançlar dilerim. Rabbim, Çaycumalı esnaflarımıza hizmet etmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.

Şahin Torlakoğlu, 1963 yılında Zonguldak'ta doğdu. 1975 yılında meslek hayatına Zonguldak'ta başladı. 1984 yılından itibaren ticari faaliyetine Çaycuma'da devam ediyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Torlakoğlu, Çaycuma'da şu anda faaliyet gösteren birçok kuaförün de ustasıdır.

Editör: Pusula Gazetesi