Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, ekmeğe yapılması planlanan zamla ilgili konuşarak zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Fırın esnafı, artan girdi maliyetleri gerekçesiyle ekmeğe zam talebinde bulunmuşlar, bunun üzerine Zonguldak'ta ekmek zammına görüşmek üzere komisyon toplantısı gerçekleştirilmişti. 1.25 TL'ye satılan ekmek fiyatının 1.50 TL'ye yükseltilmesi düşünülürken bakanlık izin vermedi. Ancak Başkan Coşkun, fırın esnafının zor durumda olduğunu ve ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

"MALİYETLERİ GÖZDEN GEÇİRİP, BAKANLIĞIN UYGUN GÖRÜŞÜNÜ ARKADAŞLARA ANLATACAĞIZ"

Coşkun, ekmek zammıyla ilgili şöyle konuştu; "Komisyonun görüşünü bakanlığa yazdık. Ticaret ve sanayi odası, tarım il müdürlüğü, ticaret il müdürlüğü, belediye, ilgili meslek odası, komiteden aldığımız kararı bakanlığa gönderdik. Bakanlık, Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi ekmeğin fiyat artışına uygun görüş vermedi. Bu hafta içerisinde arkadaşlar ile tekrar toplantı yapmayı düşünüyoruz. Maliyetleri gözden geçirip, bakanlığın uygun görüşünü arkadaşlara anlatacağız. Onlarda maliyetlerin gerçekten çok yüksek olduğunu biliyorlar. Un çuvalının nerden nereye geldiğini, elektriğin ve doğalgazın nereden nereye geldiğini biliyorlar. Mayasıydı, işçi ücretleriydi falan hepsini biliyorlar. Maliyet artışlarına göre zam kaçınılmaz. Bakanlıkta bir taraftan elimizi kolumuzu bağlıyor. Biz konuyu Vali Bey ile de görüşeceğiz. Sonrasında konuyu yine sizin aracılığınızla bildireceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi