Belediye Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Cumhuriyet Savcısı Çağrı Levent Baytemür, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Vergi Dairesi Müdürü Melek Çelebi, Öğretmen evi Müdürü Gürbüz Kurnaz, Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Eğitim Sen Çaycuma Şube Başkanı Tarık Aslan, ÇAYEMDER Başkanı Erol Ünlü, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ülkü Ocakları Başkanı Alim Çolak, Türk Büro Sen İlçe Temsilcisi Savaş Tuluk, çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Çaycuma Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Biçer yaptığı konuşmada kadınların sorunlarının yıllardır çözülmek yerine, yıllardır konuşulduğunu ifade etti. Biçer; "İnsanlığa sevgiyi, fedakarlığı, emeği ve umudu aşılayan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlere getirilmek istenen performans değerlendirme sistemine kesinlikle karşıyız. Bu sistemde birtakım siyasi, ideolojik, sendikal Saiklerle değerlendirme yapılması kaçınılmaz olacaktır. Öğretmenlerin; müdürler, zümre öğretmenleri, aynı kurumda görev yapan diğer öğretmenler, öğrenci ve veliler tarafından değerlendirmeleri gündemdedir. Bir ticari metanın üretiminden pazarlamasına kadar performansını ölçebilirsiniz ama eğitim hizmetinde aynı yöntemi uygulayamazsınız.

Şayet öğretmenlere performans değerlendirme sistemi tüm eleştirilere rağmen hayata geçerse Türk Eğitim-Sen olarak 'meslektaşlarıma puan vermiyorum' şeklinde aldığımız eylem kararını devam ettireceğiz. Öğretmenlerin itibarını rencide eden bu uygulamayı geçit vermeyeceğiz"diye konuştu

Sendika olarak taleplerini de dile getiren Biçer; "Görevde yükselme sınavlarının bir takvim doğrultusunda periyodik olarak düzenli yapılmasını istiyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin genel idari hizmetler sınıfına alınmasını istiyoruz. Şube Müdürlerimizin, öğretmenlerimizin, tüm eğitim çalışanlarımızın ek Gösterge sorunları çözülmeli, halkı talepleri yerine getirilmeli. gelir vergisi dilimleri ve oranlarının ortaya çıkardığı sorunların ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan bayanlara karanfil dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi