Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından Çaycuma PTT Şubesinden süresiz açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmeleri için Başbakanlığa, MEB'e ve YÖK'e mektup gönderildi. İhraç edilmelerinin 100. gününde Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan'a ilişkin ihraç işleminin iptal edilip görevlerine başlatılmaları için Zonguldak Valiliği ve Hükümet yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunmaları talebiyle AKP ve CHP Zonguldak Milletvekillerine de mektuplar gönderildi.

Ayrıca Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan'ın ihraç edilmelerinin 100. gününde AKP ve CHP Zonguldak Milletvekillerine de mektup gönderildi. Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş'a gönderilen mektuplarda somut ve hukuki hiçbir delil olmadan, savunma hakkı tanınmadan yapılan ihraç işleminin iptal edilerek İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ın göreve başlatılmaları için Zonguldak Valiliği ve Hükümet yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunmaları talep edildi.

ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin ve Zonguldak İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Bayram Cura da destek verdi.

Editör: Pusula Gazetesi