ZONGULDAK'ta bir öğretmenin parkta otururken düşürdüğü cüzdanı, kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Çevredeki iş yerlerinin kameralarından hırsızları tespit eden öğretmen, şüphelilerin yakalanması için polise şikayette bulundu.

Olay önceki gün şehir merkezinde bulunan İsmet Paşa Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre; arkadaşı ile parkta bulunan bir banka oturan Öğretmen Orhan Akdaş'ın (61) cebindeki cüzdanı yere düştü. Cüzdanının düştüğünü fark etmeyen ve bir süre sonra parktan ayrılan Orhan Akdaş'ın cüzdanı kimliği belirsiz 2 kişi tarafından takibe alındı. Çevredeki güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık anı saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde parka gelen 2 kişi cüzdanı yerde gördü. Bir süre sonra 2 kişinin yanına bir kadın geldi. Bir süre konuşan 3 kişi daha sonra ayrıldı. 2 erkek park çıkışında kadını beklerken, kadın ise yerdeki cüzdanı saniyeler içinde aldı. Park dışında buluşan şüpheliler daha sonra olay yerinden birlikte ayrıldı.

Cüzdanında paradan önemli kimliklerinin ve kredi kartlarının bulunduğunu belirten Orhan Akdaş, "Cüzdanı düşürmüşüm bir süre sonra fark ettim. Geri geldiğimde yoktu. Aradık ama bulamadık. Daha sonra çevredeki kameralardan 3 kişinin cüzdanı aldığını fark ettik. Görüntülerle polise başvurdum. Yakalanmalarını istiyorum" dedi. Polisin şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışması sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi