Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner Konya Anadolu Selçuk-Zonguldakspor maçının hakemi İlker Yasin Avcı'ya ateş püskürdü. Maçta en az 3 penaltılarının verilmediğini belirten Caner yenik durumdaki takımın kalecisine vakit geçirdi diye sarı kart gösterdi. Bu dünya tarihinde bir ilk" diyerek forvet elamanlarının da yakaladığı pozisyonları değerlendirememesinden yakındı.

"3 PENALTIMIZ VERİLMEDİ"

Başkan Caner "Konya Anadolu Selçuk maçına galibiyet umutlarıyla gitti, futbolcular çok da iyi futbol oynayarak galibiyeti hak eden performans ortaya koydular. Golü kendi kalemize attık. İlk yarının sonunda yüzde yüz penaltımız verilmedi. Karşılaşma canlı anlatıldı. Spikerde aynı durumu aktardı. İkinci yarıda Okan'ın yine çekilerek düşürülmesi var. Bunların hepsi hakemin gözünün önünde olan durumlar. Maç boyunca en az 3 penaltımız var. Saha içindeki faul olmayacak hareketlerde bizim aleyhimize faul verildi. Kartlar hep bizim aleyhimize çıktı" dedi.

MAĞLUP TAKIMIN KALECİSİNE KART GÖSTERDİ

Başkan Caner 1-0 mağlup durumdayken kaleci Sinan'a vakit geçirdiği gerekçesiyle kart gösterildiğini hatırlatarak "Belki de dünya tarihinde ilk kez görülecek bir hadisede gerçekleşti. Hakem mağlup takımın kalesine vakit geçirdi diye sarı kart verdi. Kalecimiz topu oyuna zamanında sokuyordu. Mağlup kaleci neden topu oyuna geç soksun? Bu hiçbir yerde görülmemiş bir hadise. Bunlar ne kadar kötü ve yanlı bir yönetimin olduğunun göstergesi. Bu kişiye hakem demeye zül addediyorum. Bu kişiye hakem demek, Merkez Hakem Komitesi Başkanı ve üyelerine saygısızlık olur" dedi.

"POZİSYONLARIN GOLE DÖNÜŞMEMESİ AYRI BİR SIKINTI"

Kaçan pozisyonları değerlendiren Başkan Caner "Futbolcularımızın girdikleri pozisyonları gole çevirememesi de ayrı bir sıkıntı. En az 10 pozisyondan bahsediyorum, pozisyonlar gole dönüşmüş olsaydı oradan galibiyetle dönerdik. Ama o penaltı kırılma noktasıydı. Verilmesi gerekiyordu. İkinci yarı galibiyetle ayrılmamamız mümkün değildi" dedi.

"ÜZERİMİZE OYNANAN OYUNLAR VAR"

Başkan Caner "Üzerine oynanan oyunlar Altay maçında başladı. Biz bu durumların hepsini Merkez Hakem Kurulu'na bildiriyoruz. Görüntüleri göndereceğiz. Biz kimsenin hakkını bize verin demiyoruz. Ama bizim hakkımızı da yemesinler. Bu takım işçi takımı. Sıkıntılarla, olmayan imkanlarla ayakta duran bir takım. Kimse bizim emeğimizi, ekmeğimizi çalmaya kalkmasın. Sabrımızı kimse zorlamaya kalkmasın" diyerek tepkisini dile getirdi.

"KONSANTREMİZİ LİGE VERMELİYİZ"

Ziraat Türkiye Kupası maçlarına da değinen Başkan Caner "Bizim için öncelik lig. Geçen senelerde Türkiye Kupası'nda yoluna devam edebilen takımlara iyi paralar veriliyordu. Ancak bizim önceliğimiz lig. Lig'de iyi bir yere gelmemiz gerekiyor. Konsantremizi lige vermeliyiz. Grubumuz kolay bir grup değil. Kupa maçında sahaya çıkacağız ve en iyi şekilde mücadele edeceğiz" dedi.

"FETHİYE MAÇINDA 10-15 BİN TARAFTAR BEKLİYORUM"

Başkan Caner Fethiyespor maçına taraftarları beklediğini belirterek "Zonguldak'ın tek profesyonel takımı var. Tüm ilçelerimizden ve beldelerimizden taraftarlarımızı Zonguldakspor'u desteklemeye bekliyorum. Fethiyespor maçında sahada yerlerini alsınlar. Takımlarını yalnız bırakmasınlar. Biz bu haksızlıklara karşı tek yumruk olursak üstesinden geliriz. Bize Konya'da yapılan zulme karşı, Fethiyespor maçında Zonguldak'ın ekmeğini yiyenleri, suyunu içenleri, herkesi bekliyorum. 10 bin-15 bin taraftar olacağız. Bizimle oynamak isteyenlere karşı sesimizi en iyi şekilde duyuracağız. Zonguldakspor kentin tek profesyonel takımı" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi