Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, dolar ve altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte Zonguldak piyasasının zor duruma düştüğünü belirtti.

Ekonomik durumu iyi olan olmayan herkesin bu krizden etkilendiğini belirten Coşkun "Biz ZESOB olarak şu anda bekleme aşamasındayız. Trump'ın bu durumu devam ederse, ülke genelinde tüm Amerikan mallarını boykot etmeyi düşünüyoruz" dedi.

"DIŞA BAĞIMLI OLDUĞUMUZ TÜM KONUDA BİZİ ETKİLİYOR"

Doların düşmesini beklediklerini belirten Coşkun, şöyle konuştu: "Doların şuanda ki kurun seviyesinin yükselmesi il olarak Zonguldak'ta ve ihracat-ithalat yapan arkadaşların hepsini etkiler. Akaryakıtta ve yedek parçada dışa bağımlıyız. Gerek buğday olsun, buğdayın şuanda çuvalı 95 liraya çıktı. Dışa bağımlı olduğumuz tüm konularda etkiliyor. İnsanların alım gücü azalıyor. Aldığı anda da piyasalarda mutlaka daralma oluyor. Ekonomik durumu iyi olan olmayan tüm hemşerilerimizi etkiliyor. Biz ZESOB olarak şu anda bekleme aşamasındayız. Trump'ın bu durumu devam ederse, ülke genelinde tüm Amerikan mallarını boykot etmeyi düşünüyoruz. Bu sadece bizim zararımıza değil Amerikan halkını da zararına. Önümüzde ki günlerde doların düşmesini bekliyoruz. Aksi olursa boykot etmeye kadar gideceğiz. Arkadaşlara mutlaka, özellikle kuyumcu esnafının önü kapalı. Ne olacağını göremedikleri için. Borsada tahtalar kapalı. Bu hafta sonuna kadar taşlar yerine oturur diye düşünüyorum."

"BİN LİRANIN PİYASAYI CANLANDIRACAĞINI UMUYORUM"

Emeklilerin bayram öncesi alacağı ikramiyelerle piyasanın az da olsa hareketleneceğini belirten Coşkun, şunları söyledi: "Vatandaşlar bayram ikramiyesini bekliyor. Ramazan Bayramında büyük hareketlilik getirdi. Kurban Bayramında da bekliyoruz. Herhalde Perşembe günü paralar yatmaya başlayacak. Pazartesi gününe kadar piyasalarda beklene canlılık olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu para küçük esnafların pazarında dönen bir paradır. Bin liranın piyasayı canlandıracağını umuyorum. Bu piyasada ki canlılık ile aradaki gerginliği kapatırız diye düşünüyorum. Maliye bakanın demeçleri yapıcı oluyor. Aynı demeçleri Trump'tan da bekliyoruz. Türkiye'nin bunu aşacak hem hammaddesi var hem bilgi birikimi var, hem de yetişmiş insanımız var."

Editör: Pusula Gazetesi