Zonguldaklı Vokal Koçu, Şan Eğitmeni, Şarkı Yazarı, Besteci Doğan Cem, bayram tatilini geçirmek üzere Kilimli’ye geldi.

Doğan Cem kimdir?

Kontrtenor (Sopranist) Doğan Cem, 1997 yılında doğmuştur. Lise dönemine kadar eğitimini Zonguldak’ta tamamlamıştır. Küçük yaştan itibaren Müzik eğitimleri almıştır. Üniversite Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümünü kazanmıştır. Lisans 2. sınıfa kadar eğitimine devam etmiştir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Eğitimini Soprano Melike Bolat'tan almıştır.

2017 yılında İstanbul'a yerleşmiş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümü sınavlarına girip okulu 1.likle kazanmıştır. Mezzo soprano Lynn Trepel Çağlar ile eğitimine devam etmektedir. Burada eğitimine devam ederken çeşitli yarışmalara katılmış ve dereceler kazanmıştır. İstanbul Üniversitesinde son sınıf öğrencisi olup 2022 yılında mezuniyeti gerçekleşecektir.

Barok müzik hayatına eğitmeni Lynn Trepel Çağlar, Prof.Leyla Pınar Tansever ve Kaan Buldular’ın desteği ile devam etmiştir. Prof. Leyla Pınar Tansever ile birlikte önemli konserler yapmıştır. Halen Barok Müzik eğitimine Kontrtenor(Sopranist) olarak devam etmektedir.

Üniversite öğrencileri mezar temizliği yaptı Üniversite öğrencileri mezar temizliği yaptı

Katıldığı Yarışmalar ve Masterclass Eğitimleri ve Önemli Konserler

 İstanbul Barok Aryalar Şan Yarışmasında sırasıyla, Mansiyon, 3.lük ve 1.lik ödüllerini kazanmistir.

 İzmir Ulusal Genç Solistler Yarışması 2.lik ödülü.

World Singing Vincero Competition- Finalist (İtalya)

Benimle Söyle Yarışması-9. Bölüm 1.liği ve Yarı Finalistlik.

Solo Konserlerinin gerçekleştiği yerler: Süreyya Operası, Yunanistan Konsolosluğu, Grand Pera, Saint Esprit Klisesi, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi.

Masterclass Eğitimi: Dr. Raminta Lampsatis(Berlin) Şan ve eşlik çalışmaları ve Maestro İbrahim Yazıcı: Şan Masterclass ve Konser.(İzmir)

 Şu an şan eğitmenliği yapmakta. Yanı sıra Vokal Koçluğu ve Stüdyo Kayıt Koçluğuna devam etmektedir. Barok Müzik konserlerinde aktif olarak solistlik yapmaktadır.

Müzik kariyerine kendi yazdığı ve bestelediği şarkılarıyla devam etmek istemesiyle birlikte single çalışmalarına başlamış olup, bestelerine yoğunlaşmıştır. Çalışmalarına hızla devam etmektedir..

Kaynak: Haber Merkezi