Devrek'te CHP Belediye Başkan Adayı Çetin Bozkurt ile Ak Parti Belediye Başkan Adayı Sezai Bükrü arasındaki kıyasıya yarış farklı bir boyut kazandı.
Adaylığı erken açıklandığı için sahaya çıkan ve bu durumu avantaja çevirerek yapılan ilk anketlerde önde görünen Çetin Bozkurt, Ak Parti Adayı Sezai Bükrü ile arasındaki oy farkını koruyamadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak mitinginde "Belediye Başkan Adaylarımızın tüm projelerinin arkasındayım" şeklindeki açıklaması ile rüzgarı arkasına alan Sezai Bükrü, Devrek'teki Ak Parti dinamiklerini harekete geçirmeyi başardı.
Devrek'te yapılan anketlerde yüzde 10 dolayında oy alan MHP Devrek Belediye Başkan Adayı Ahmet Akdemir'in Ak Parti ve CHP'nin küskünlerinin desteğiyle estirdiği bu rüzgarın 31 Mart günü yön değiştirmesi bekleniyor.
Ak Partili küskünlerin MHP'ye oy vermesi durumunda 15 yıldır Ak Parti yönetiminde olan Devrek Belediyesi'nin CHP'ye geçeceği konuşuluyor. Anlık kızgınlıkla verilecek kararın Devrek'in kaderini değiştireceğini belirten siyaset uzmanları, seçmeni 'sağduyulu' olmaları konuszunda uyarıyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi