Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Devrek’li 22 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülmekte olan operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları ile çatışma çıktığı belirtildi. Açıklamada; “Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ancak durumu ağır olan silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.40’da şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

ŞEMDİNLİ'YE HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan diğer açıklamada, 31 Mayıs 2016 tarihinde Hakkari Şemdinli'de yürütülen operasyona yönelik alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 01.05-01.58 saatleri arasında Hakkari/Şemdinli kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği kaydedildi.

HEDEFLER İMHA EDİLDİ

Bölgede tespit edilen dört hedef (BTÖ silah mevzii ve barınağı) ateş altına alınarak imha edildiği kaydedildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.





ACI HABERİ ALAN ANNE VE BABA AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut’un acı haberi, Devrek’te bulunan baba ocağına ateş düşürdü. Devrek ilçesinde yaşayan baba Necati ve anne Neriman Korkut'a, oğullarının şehadet haberi, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Devrek Kaymakamı Yakup Güney ve Belediye Başkanı Mustafa Semerci tarafından verildi. Acı haberi alan şehit askerin annesi ve babası evin önünde bekletilen ambulansla Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BABA KORKUT’UN İNŞAAT İŞÇİSİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Bekar olan Şehit Korkut'un, Tunceli'de vatani görevini yapmasının ardından 5 ay önce uzman çavuş olarak Hakkari'de göreve başladığı öğrenildi. Baba Necati Korkut’un inşaat işçisi olduğu belirtildi. 2 kardeşi olduğu öğrenilen şehidin kız kardeşinin, geçtiğimiz yıllarda evlerinin 4’üncü katından düşerek yaşamını yitirdiği öğrenildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı.

BABA KORKUT: “DAHA DÜN AKŞAM TELEFONLA GÖRÜŞTÜK, BİZİ ÖZLEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Şehit Okan Korkut'un babası 60 yaşındaki Necati Korkut, rahatsızlanan eşi Neriman Korkut'un hastanede müşade altında tutulmasından dolayı taziyeleri hastane bahçesinde kabul etti. Necati Korkut, oğlunun uzman çavuş olmak istediğini söylediği zaman karşı çıktıklarını ancak daha sonra kabul ettiklerini söyledi. Oğluyla en son dün akşam telefonla görüştüğünü anlatan acılı baba Necati Korkut, "2 ay önce yanımıza izne gelmişti. Daha dün akşamda telefonla konuştuk. Bizi aradı sohbet etti. Bizi özlediğini söyledi. Halimizi hatırımızı sordu. Bize bazen görevini anlatıyordu, oraları anlatıyordu ama kendisinin çok zorluk çekmediğini söylüyordu" açıklamasında bulundu.

İŞTE ŞEHİDİMİZİN PROGRAMI…

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Devrek’li 22 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut şehit düştü. Şehidimizin naaşının akşam 18:00’da Van Hava Limanından, Zonguldak Hava Limanı’na getirileceği açıklandı. Şehidin naaşı burada düzenlenecek olan programın ardından Devrek Devlet Hastanesi’ne götürülecek. Şehit Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut için yarın öğle saatlerinde Devrek Yeni Cami’de tören düzenleneceği belirtildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş, düzenlenen törenin ardından Devrek'in Yılanlıcakuz Köyü’nde toprağa verilecek.


Editör: Pusula Gazetesi