TRT Müzik ekranlarında yayınlanan ve her bölümünde ülkemizin farklı yörelerini izleyiciyle buluşturan Fasl-ı Anadolu program ekibi, 3.kez Devrek türkülerini ekranlara taşıyacak.

Daha önce Devrek'i ve Devrek türkülerini ekrana 2 kez aktaran Fasl-ı Anadolu Program Ekibi, 1-2 Aralık 2018 tarihlerinde Devrek'e gelerek, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu tarafından derlenen yeni Devrek türkülerini çekip halkımıza sunacak.

Sema Dalgıç'ın yapımcılığı ve yönetmenliğini yaptığı program ekibini Devrek'te ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirten, Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Başkanı Mustafa Uzundal, "Devrek'in derin bir kültürü var. Radyo ve televizyonların, iletişim araçlarının olmadığı bir dönemde bölgemiz insanı düğünlerde kendilerinin yaktığı türküleri, ninni ve ağıtları okuyorlardı. Ne zaman bu iletişim araçları çıktı, o söylenen türküler toprak altında kaldı. İşte bizler de bölgemizin bu derin kültürünü ortaya çıkarma konusunda büyük bir yol katettik. Bunun kanıtı da ülkemizin en etkin kültür ve müzik karalı olan TRT Müzik de türkülerimiz 3. Kez yayınlanacak."dedi.

TRT Müzik Ekibi'nin 1-2 Aralık 2018 tarihlerinde Devrek'te olacaklarını da belirten Uzundal, ROSAK Türkü Kurulu Korosu ve Saz Ekibinin de tüm çalışmalarını tamamladığını belirterek, "Kültürümüzü ve türkülerimizi ülke insanımıza sunmak için bütün çalışmalarımızı tamamladık. Türkülerimizi ve çekim yapılacak mekanlarımızı da belirledik. Şimdi TRT Ekibinin güzel insanlarını büyük bir heyecanla bekliyoruz"diye konuştu.

Uzundal, "Devrek'imizi ve türkülerimizin tanıtımında bize büyük destek veren Yapımcı-Yönetmen Sema Dalgıç öncülüğünde Atilla Temizkan, Tevfik Rüzgar, Selami Çalık ve Bayram Özyıldız'dan oluşan TRT Müzik Kanalı Fasl-ı Anadolu Programı Ekibine halkımız adına teşekkür ediyorum."dedi.

Programda, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şendoğan Karadeli, Remzi Budak, Siyami Tığ, Ayhan Alaz, Bülent Çam, Hatice Eren ve Yeliz Aygül Seyrekbasan 6'sı yeni olmak üzere toplam 7 Devrek türküsü seslendirecek.

Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Mustafa Uzundal (Başkan), İsmet Akdemir, Nihat Ahlat, Recep Kelebek, M. Naci Kocabıyık, İbrahim Tığ, Mehmet Budak, Siyami Tığ,Ayhan Alaz ve Remzi Budak'tan oluşuyor.

Editör: Pusula Gazetesi