Deva Partisi Çaycuma Kurucu İlçe Başkanı Ünal Kurt yetki belgesini alarak basın mensupları ile bir araya geldi. Ünal Kurt İl Başkanı Fatih Keleş'in bir trafik kazası atlatması sebebiyle katılım sağlayamadığı, basın toplantısında, yetki belgesini Deva İl Partisi İl Başkan Vekili Atilla Gürbulak' tan aldı. Toplantıda Ereğli İlçe Başkanı Handan Aktimur, Kurucu Heyet Üyesi ve Parti İçi Eğitim Politikaları Başkan Yardımcısı Şenol Öztürk ve İl Yöneticisi İlhan Bilici de hazır bulundu.
Deva Partisi Çaycuma Kurucu İlçe Başkanı Ünal Kurt yaptığı açıklamada hedeflerini anlattı. Kurt şunları söyledi;" Kurucu heyet üyesi olarak hizmete başladığım bu yolda, Çaycuma Kurucu İlçe Başkanlığı görevine beni layık gören İl Başkanımız ve kurucu heyet üyelerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.
Bilindiği üzere Deva Partisi 9 Mart 2020 tarihinde kurulmuştur. Pandemi döneminin sancıları içerisinde, ülkesini seven bir grup cesur insan tarafından vücuda getirilmiştir.
Bakınız, Deva'nın kurucu kadrosu gerçekten dikkate değerdir. Genç, dinamik, heyecanlı, eğitimli, liyakatli bir kadro. İlaveten, kendisini ispat etmiş, tecrübeli devlet adamı olabilmiş sağlam karakterli insanlardan oluşmuştur. İşte bu kadroların temel gayesi, halkın sözde değil özde mutluluğunun, huzurunun sağlanmasıdır.
Deva Partisi ise ülkemizin farklı alanlardaki dertlerine deva olmak adına bir umut ışığı olmuştur. Yeni bir politika anlayışı benimsemiştir.
Güzel üslupla kutuplaştırmayan, kucaklaştıran parti olmayı hedeflemiştir. Büyüklenen değil, büyüğüne hürmet eden, kavgacı değil, uzlaşmacı üslupbenimsemiştir. Yeni fikirlere açık, ve demokrattır.
Unutmayalım ki; Yeni fikirlere gece olan zihniyetlerin ülkesinde güneş açmaz!
Yanlışa yanlış deyip, doğruyu haykıracağız. Diledikleri kadar görmezden gelmeye çalışsınlar, Üstat Sezai Karakoç'un da dediği gibi "Seni yok sayacaklar! Sen daha çok var olacaksın!"
Kabul edilmelidir ki, son yıllarda ülkemiz adalet, ekonomi, eğitim, gibi en önemli alanlarda, gerileme sürecine girmiştir. Mevcut iktidar, kuruluş ilkelerinden uzaklaştıkça, "hizmet edebilme" yetisini zaman içerisinde kaybetmiş ve artık "kötü yönetim" örneği sergilemeye başlamıştır.
Biz ise; adama göre iş değil, işe göre adam, prensibi ile yani "İşi ehline veriniz" düsturundan hareketle sorunları çözmeye kararlıyız.
BİZİM BU TOPRAKLARA HİZMET BORCUMUZ VAR
Çaycumamız, benim doğduğum, doyduğum yer, sokaklarında bisiklet sürüp, köylerinde maç yaptığım yer. Bizim bu topraklara borcumuz var. Hizmet borcu. Bu sebeple siyasetin içerisindeyiz, bu uğurda gövdemizi hatta başımızı taşın altına koymaya kararlıyız.
Değerli dostlar, Çaycuma'mız çok büyük, 100 bine yakın nüfusu var, Karapınar, Filyos, Saltukova, Nebioğlu, Perşembe gibi güzide beldelerimiz var. Birbirinden güzel 83 köyümüz ve 32 mahallemiz var. Zonguldak'ımızın her karış toprağı değerlidir. Ancak şunu açıkça ifade etmek gerekir ki Çaycuma gelecek vaat eden yüksek potansiyelli ,gelişime açık bir ilçemizdir. Deva Partisi Çaycuma İlçe Başkanlığı olarak bizim hedefimiz Çaycuma'mızı marka ilçe haline getirmektir. Evet müthiş bir potansiyelimiz var, ancak asıl önemli olan, bu potansiyeli kullanıp gelişiyor muyuz? Yoksa bunlar ancak reklam malzemesi mi yapılıyor.
Çaycuma 3 büyük ilin adeta tam ortasında merkezi konumunda, bu bizim en büyük avantajlarımızdan. Bakınız, havalimanına biz sahibiz, bu büyük bir velinimettir, ancak havaalanı var uçak yok, uçuş yok, vatandaşımız bundan bir fayda göremiyor, pist uzatıyoruz, dağ tıraşlıyoruz hep bir inşaat hareketliliği var yıllardır, ama bir türlü uçamadık.
Büyük bir potansiyel daha Filyos var, büyük turizm merkezi olma potansiyeli ama gelin görün ki gelişim ve tanıtım neredeyse hiç yok.
Filyos Liman projesi var, vaatler var ama beklenen endüstri bölgesi hamlesi hala yapılmıyor, her seçim döneminde reklamı yapılıyor, ama biz artık hareket istiyoruz, istihdam istiyoruz ve zinhar burada rant ya da yandaşlara ikramlar istemiyoruz, biz bunların takipçisi olacağız.
Çalışan bir Organize Sanayi potansiyelimiz var, ama bunun gelişmesi gerek, "eve dönüş projesi" gayet güzel bir fikir, iyi fikirleri her daim destekleyeceğiz, kimden gelirse gelsin destekleyeceğiz.
OYKA var, büyük potansiyel. Ancak hala hava kirliliği, kötü kokular bir türlü engellenmedi.
Tarım arazilerimiz çok geniş, Karadenizin genel engebeli yapısı Çaycuma'da yok, bilakis düz ve tarıma elverişli ama soralım çiftçimize memnun mu? Köylerimizi tek tek dolaşıp, talepleri dinleyip, duyuracağız.
Hastanemizde eksikler var, hızla büyüyen bir nüfusumuz var yakın gelecekte 200 bin nüfusları konuşuyor olabiliriz, buna hazırlıklı olmalıyız, gerek hastanemiz, gerekse de kentin genel gelişimi için çaba sarf etmemiz gerek. Biz bunun için çok çalışacağız.
"Biz, bizi seçin iktidar olunca her şeyi yapacağız diyen pazarlıkçı, çıkarcı partilerden olmayacağız, biz her zaman, doğru tespit ve politikalarımızı kamuoyuna açıklayacağız, herkes bilsin, yapıcı ve memlekete yararlı muhalefet yapıp ve vakti geldiğinde halkın iktidarı olacağız.
Deva Partisi Çaycuma İlçe Başkanlığı olarak, Çaycuma halkının dertlerine deva olmaya kararlıyız, bu iş gönül işi, ekip işidir, hep birlikte başaracağız".