2018-2019 futbol sezonu play-aut maçı tarihi resmen açıklandı. Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta mücadele eden Devrek Belediyespor ile Amatör Süper Ligde şampiyonluğunu 3 hafta önce ilan eden Gelikspor arasında play-aut maçı tarihi açıklandı.

DEVREK-GELİK PLAY-AUT MAÇI TARİHİ AÇIKLANDI

BAL ekiplerinden Devrek Belediyespor ile Süper Amatör Lig şampiyonu Gelikspor arasında oynanacak play-aut maçının tarihi ve yeri açıklandı. Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ''Bölgesel Amatör Ligin bitmesine 3 hafta var. BAL'da küme düşen 1 takımın ardından ikinci takım belli değil. Devrek Belediyespor ligde kalırsa Bölgesel Amatör Ligin düşme hattının üzerinde tamamlarsa Gelikspor ile baraj maçı oynayacak. Bunu da her iki kulübümüzle konuşarak Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynatmak istiyoruz. Zonguldakspor'un maçının deplasmanda olması nedeniyle planlarımıza göre 5 Mayıs'ta oynatmayı planlıyoruz. Her iki takıma da başarılar diliyoruz. Her ikisi de bizim takımımız''dedi.

"GELİK MAÇI CUMA OYNANACAK"

Malkoç, şampiyonluk maçının tarihinin değiştiğini belirterek ''2018-2019 Süper Amatör Lig sezonu bu hafta oynanacak Cuma ve Cumartesi müsabakaları ile son bulacak. Haftalar önce şampiyonluğunu garantileyen Gelikspor, kupasını bekliyor. Onlar da Cuma günü Perşembe Belediyespor ile karşılaşacakları maçın ardından şampiyonluk kupasını alacaklar. Burada düşen takımlarımız da belli oldu. Gelikspor-Perşebe Belediyespor maçı Cuma günü oynanacak. Perşembe Belediyespor bir jest yapıp Gelikspor'un şampiyonluk kutlamaları nedeniyle Gelik'de oynamayı kabul etti. Cuma günü Gelik sahasında 14:30'da karşılaşacaklar"

"LİGE VEDA EDEN TAKIMLAR KESİNLEŞTİ"

Amatör Süper Ligden düşen takımları da açıklayan Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç,''Amatör Süper Ligin kinci devrenin başında ligden çekilen Filyos Ateşspor, Capeti Merkez Atölyespor ve Kozlu Belediyespor küme düşen takımlar oldu. Onların yerine şuan play- off mücadelesi devam ediyor. Yenimahallespor ve İstasyon Gemicilerspor Süper Amatör Lige çıkma hakkı kazandı. Bu hafta oynanacak ÇATES Işıkspor -Kepez Çaylıoğluspor müsabakası sonrasında Amatör Süper Lig'e çıkacak üçüncü takım kesinlik kazanacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi