Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, dereye düşen sokak kedisini, yakındaki bir akaryakıt istasyonu çalışanları kurtardı.
Kavaklık Mahallesi Devrek Yol ayrımı mevkisindeki Balcılar BP Akaryakıt İstasyonu Müdürü Önder Savaş, yaptığı açıklamada, istasyonun arka kısmından geçen Kabasakal Deresine baktığı sırada hareket eden bir cisim gördüğünü söyledi.
Savaş, dikkatli baktığında hareket eden canlının kedi olduğunu fark ettiğini anlatarak, şöyle dedi:
"Boğulma tehlikesi geçiren kedinin kurtarılması için hemen personelimize seslenerek, merdiven getirmelerini istedim. Dereye sarkıttığımız merdivenden inen personelimiz Nurettin Marango, merdivene tırmanmayı başaramayan kediyi yakalamaya çalıştı. Bu sırada ürken kedi ise arkadaşımızın sol elini ısırdı. Buna rağmen kediyi ense kısmından yakalayan arkadaşımız kurtarmayı başardı. Üşüdüğü belli olan kediyi önce elektrik ocağı yakınına bıraktık. Ancak, bir süre sonra buradan da kaçarak, firmamıza ait boş tanker kamyonun altına girdi. Arkadaşlarımız tekrar seferber olarak yakaladıkları kediyi, haber vermemiz üzerine gelen Belediye ekiplerine teslim ettik."
Balcılar BP Akaryakıt İstasyonu Müdürü Önder Savaş, kedinin elini ısırması sonucu yaralanan personeli hastaneye götürdüklerini belirterek, "hastaneye götürdüğümüz arkadaşımızın yaralı eli önce pansuman yapıldı. Ardından ise Kuduz aşısı vuruldu. Arkadaşımız bir süre aşı olmaya devam edecek" dedi.