Level Hospital, Kilimli Anadolu Lisesi'nde "Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Konulu" eğitim ve söyleşi düzenledi.

Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimde öğrenciler merak ettiği soruları sorarak, sağlıklı beslenmenin onların gelişimi ve derslerdeki başarısını ne denli etkilediğinin önemli olduğunu öğrendiler. Diyetisyen Ayşe Ordu, yaptığı açıklamada, "Çocukların büyüme ve gelişmelerinin sağlanması için almaları geren besinler ve miktarlar oldukça önemlidir. Kahvaltıyı atlayan çocuklar, ilerleyen saatlerde daha yorgun, sinirli ve sabırsız olurlar. Sabah kahvaltısını düzenli yapan çocuklar ise bunun tersine, okulda daha enerjik, sinirli davranışlardan daha uzak ve uyumlu bir halde olurlar. Dengeli beslenme dersteki verimliliği artırıyor" dedi. Beslenme çantalarındaki yiyeceklerin önemine dikkat çeken Ordu, şöyle devam etti: "Okul kantinlerinde besleyici, doyurucu ve sağlıklı besinlere ulaşmak biraz daha zor olduğundan öğrenciler, yanlarında öğle ve ara öğünlerini taşıyabilirler. Ara öğünlerde süt ve süt ürünleri, meyve, kuru yemiş, kuru meyve gibi besinler tercih edilebilir. Öğle öğününe alternatif olarak ise pilav, makarna gibi karbonhidratlar ve kızartmalar hariç evde olan yemek yanına tam buğday ekmek ve yoğurt götürülebilir. Hazır besinler yerine ev yapımı şekersiz kek, tam buğday ekmek sandviçler tercih edilebilir."

Editör: Pusula Gazetesi