Zonguldak'ta DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan ve 1'i tutuklu olan 4 sanığın yargılanmasına Zonguldak 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Türkiye'de bombalı araç ile saldırı planladıkları istihbaratı üzerine geçen Zonguldak polisi şüphelilere yönelik operasyon düzenlemişti.

Duruşmaya tutuklu sanık Walid Halaf ile tutuksuz sanıklar Amer Abdulkerim Zeidan, Zeidan Abdulkerim Zeidan ile Sulaf Alwan ve tarafları katıldı.

Tanıkların da dinlendiği duruşmada tanıklardan birisi ailesine kendisine yönelik ölüm tehdidi mesajlarını aldığını belirterek, "Tehdit mesajları geldiği için polise bildirdim. Walid Halaf'a ne görev verdiklerini ben bilmiyorum. Dinlediğim bir ses kaydında Halaf'a bombalı eylem yapma görevi verdiklerini duymuştum. Walid Halaf'la aynı evde kalıyorduk. Benim telefonumu ara sıra kullanıyordu. Halaf'ın, DEAŞ'lılarla görüştüğü konusunu ve emir vereni bilmiyorum. Sadece bombalı eylem yapmayla ilgili konuyu telefonda dinlediğim bir ses kaydında duymuştum" şeklinde konuştu. Sanık Walid Halaf tanık ifadelerini ve suçlamalarını kabul etmediğini söylerken tutuksuz yargılanan sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör: Pusula Gazetesi