Cumhurbaşkanı, termik santraller yasasını reddetti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, termik santrallere 2.5 yıl filtre takılmasını erteleyen yasa tasarısını onaylamadı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gündemine ilişkin açıklama yapan Parti sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız düzenlemeyi doğru bulmamış , veto etmiş ve çevre konusundaki hassasiyetini göstermiştir" dedi.
Ülke genelinde 15 ili kapsayan ve içinde Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'nde faaliyet gösteren Çatalağzı Termik Santralı'nda (ÇATES) bulunduğu yasada filtre takmayan santrallere 2.5 yıl daha süre verilmesi planlanıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili kararı imzalamayarak kararı veto etti.
"ÇEVRE KONUSUNDAKİ HASSASİYETİNİ GÖSTERDİ"
Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız insan sağlığı ve çevre konusundaki hassasiyetin anayasal görev olduğunu ifade ediyor. Bu herkesin görevidir. Cumhurbaşkanımız enerji konusunun çevrenin önüne geçmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız incelenen kanunun 50'nci maddesinin yeniden incelenmesini istemiştir. Bu düzenlemeyi uygun bulmamıştır" ifadelerini kullandı.
AK PARTİLİ VE MHP'Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA KABUL EDİLMİŞTİ
AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla mecliste kabul edilen, 15 termik santralin baca filtresi olmadan 2,5 yıl daha çalışmasını öngören kanun teklifine kamuoyundan tepki gelmişti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) maddeye onay veren hekim kökenli milletvekillerine ilişkin tabip odalarının harekete geçmesini talep etmişti.

Editör: Pusula Gazetesi