İyi Parti Kilimli Belediye Başkan Adayı Erdinç Kargidan, Elmas TV'de Atilla Öksüz'ün hazırlayıp sunduğu programda Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Erdinç Kargidan, "Ben milletin adayıyım.Ali Aslankılıç şunu söylüyor. Onun arkasında Erdoğan Demir var, onun arkasında Yusuf Günay var. Onun arkasında Velioğlu ailesi var. Ben hepsinsin oyunu ve desteğini istiyorum. Onlardan kaçmıyorum. Ama şunu bilmesini istiyorum ki ben milletin adayıyım" dedi.
Ali Aslankılıç'a 'hodri meydan' çeken Kargidan şöyle konuştu: "Ali Aslahnkılıç tahammülsüz ve başarısız bir adam. 20 tane merdiveni çıkamayan insandan kimse çekinmez. Kilimli insanı ondan çekinmiyor. Kendisi 1 kilometre yol yürüyemiyor. 5 yıl içinde çarşıda sadece 4 Mart'ta gezebildi. O insanların önünde Erdinç Kargidan var. 105 milyon borcu ödedim diyor. Çiftliği kendi paramla yaptım demek istiyor. Herkes biliyor ki icra baskınları yaşıyordu. Çok özeline girmek istemiyorum. Artık midem onun özelini kaldırmıyor. Kendisi mertçe bunları anlatabilirdi. Bu borçla ilgili bir tane belge yayınlayabilirsin, yayınlayamayacak. 1 milyon 769 milyon lira yapıyor. 59 aydır belediye başkanı. O bunları Kamil Altun'a yedirebilir, Necati Akyol'a yedirebilir. Ama hesap benim işim. Be bunları yemem. Bunları cevap vermesi gereken aslında Belediye Meclis Üyesi Sayın Kamil Altun'dur. Kamil Altun 5 yıl mecliste durdu şimdi susuyor. Ben kendisine soruyorum, orda bale mi yaptın? Keman mı çaldın? Onları çok seviyorum ama 5 yıl meclis üyeliği yapıp hatta biri bütçe komisyonunda olup orda bale mi yaptınız? Niye çekindiniz bu adamdan? Madem soramayacaktınız Kilimli insanın önüne neden çıktınız? 'Doğalgazı getirdik' diyor. Doğalgaz anlaşması bir önceki Belediye Başkanının zamanında yapıldı. Ben bunları avazım çıktığı kadar söyleyeceğim. Ama yalan söyleyen bir insandan belediye başkanı olmaz. Sözü bir olmayan birinden başkan olmaz, olmayacak"

Editör: Pusula Gazetesi