Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde haksız yere evden uzaklaştırma aldığını iddia eden Ü.A. elindeki benzin bidonuyla eski eşinin evine geldi. Evi, kendisini ve çocuklarını yakmakla tehdit eden öfkeli baba, yakınları ve polisin uzun uğraşları sonrasında evin kapısını açarak polise teslim oldu.

Olay ilçeye bağlı Kepez mahallesi Profesör Muammer Aksoy Caddesinde meydana geldi. İddiaya göre eşi ile bir süre önce boşanan ve 3 çocuğu olan Ü.A. (37), akşam saatlerinde eşi A.D. (35) ve2, 9 ve 12 yaşında 3 çocuğu ile görüşmek için eve geldi. 2016 yılın son aylarında eşi A.D. yi tehdit ettiği iddiası ile uzaklaştırma cezası aldığı evin kapısında çocuklarına kapıyı açmasını istediğini söyleyen baba Ü.A., çocukların annelerinin evde olmadığını söylemesi üzerine, kapıyı açmazlarsa elinde ki benzin bidonu ile evi yakacağını söylemesi üzerine çocuklar kapıyı açtı. apartmandaki bağırışları duyan komşular ve mahalle halkı polise kavga ihbarında bulundu. Öfkeli baba Ü.A., apartmanın önüne gelen polislere "Ben sadece konuşmak istedim. Gidin siz. Ben konuşup çıkacağım. Ben derdimi elli sefer açıkladım. Karakolda o kadar dosya var. Siz beni anlamıyorsunuz. Siz beni anlasanız bel geldim elli sefer. Ben ne yaptım. Bir şey yapmadım. Neden uğraşıyorsun benimle. Karakola neden çağırıyorsun beni. Hiç bir şey fark etmez. Ben hiç bir şey yapmadım. Beni bu hale bu soktu. Buna benim yapmadığım bir şey kalmadı. Her şeyi yaptım. Altımda ki sıfır arabaya kadar hepsini yedin lan" diyerek eski eşine tepki gösterdi. Babası polisle konuşan küçük kız ise 'Baba ne olur yapma' diyerek babasını sakinleştirmeye çalıştı.

Eski eşi Ü.A. nın eve geldiği haberini alan A.D. çalıştığı iş yerinden çıkarak evine geldi. Polis A.D. ve akrabaları ile evin kapısına geldi. Uzun süre Ü.A. yıı ikna etmeye çalışan polisler, sonun da Ü.A. yı ikna ederek kapıyı açmasını sağladı. Evde eski eşi A.D. ile konuşan Ü.A. polis nezaretinde evden çıkarak ekip aracına bindirildi. Ü.A. alınan doktor raporunun ardından karakola götürüldü.

Büyük korku yaşayan 3 çocuk ve eski eş A.D. doktor raporunun ardından ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi