Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Belediyesi'nin ortak projesi olan "Oynarmısın Benimle Proje" kapsamında Perşembe günü Fener Sahası'nda çok faydalı bir program gerçekleştirildi.

Çocuklar etkinlikte ip atlama, hayat çekme, çuval yarışı, misket oyunu, domino, resim çizme, mendil kapmaca gibi çeşitli oyunlar oynadı, gönüllerince eğlendi. Başta Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı omluk üzere protokol de tam kadro çocuklarla birlikteydi.

ALAN ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan etkinliği değerlendirerek, "Geleneksel çocuk oyunlarımızı yaşattığımız, Oynar Mısın Benimle? sosyal projemiz kapsamında, minik yavrularımız ile bir araya geldik, sevinçlerine ortak olduk. Projemizin hayata geçmesi konusunda, Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş başta olmak üzere, Proje Sorumlusu Sn Nur Sarı ve Gizem Bayram hanımefendilere, bugün burada çocuklarımızın gözlerindeki o mutluluğu görmemiz için katkı sunan Türk Kızılay Zonguldak Şubesi'ne, AFAD'a, programımıza teşrif eden değerli protokol üyelerimize ve konuklarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, Mahalle Muhtarlarımıza ve kıymetli ailelerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, bu oyunlarla sosyalleşiyor, arkadaşları ile bir araya gelerek birlikte iş yapmanın, keyfini ve tecrübesini kazanmaktadırlar. Bu nedenle, çocuklarımıza hepimizin çocukluğunun unutulmaz sokak oyunlarını öğreterek, onlara özgür düşünme yeteneklerini ve kendi sorumluluklarını fark etmelerini sağlamalarını, özellikle ekip oyunlarında takım ruhunu aşılayabilmeyi öğretebiliriz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi