Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zeki Saim Oral, Belediye Meclis Üyesi Bahri Malakçı, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan, Mal Müdürü Şener Çıvak, Kültür Merkezi Müdürü Ahmet Koraman ve çok sayıda kişi izledi.

Çocuk Korosu Başkanı Hamza Başören açılış konuşmasında çocukların bayramını kutlayarak; "Hepimizin geleceği, milletimizin umudu, aydınlık yarınlarımızın güvencesi, barışın sevginin ve kardeşliğin temsilcileri olan çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün açılan TBMM'nin çocuklara armağan edilişinin 98.yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihte başlayan büyük değişim 29 Ekim 1923'de Cumhuriyet'in ilanı ile sonuçlanarak Türk milletinin ufku açılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 günü Ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş. Bu yönüyle dünya ölçeğiyle eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü anlam ve önemini çok iyi kavramış millet olarak gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yok. Türk ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesile ile bugünleri bizlere armağan eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Bu konserimizde emeği geçen Belediye ve Kültür Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Kor Şefi Nuray Sadeçolak yönetiminde yaşları 8-15 arasında değişen çocuk korosu , birbirinden seçkin eserleri koro ve solo olarak seslendirdi.

KANTARCI; "ÇAYCUMA MODERN BİR İLÇEDİR"

Konser sonunda Belediye Başkanı Bülent Kantarcı çocukları tebrik ederek; "Sevgili Çaycumalılar, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü Türkiye'de en çok savunan ve bu akşam burada olarak bu güzel konsere iştirak ederek gösteren sizlersiniz. Ben sizleri tebrik ediyorum. Çaycuma'nın modern bir yer olduğunu, Çaycuma'nın medeni bir yer olduğunu ve Çaycuma insanlarının her şeye layık olduğunu bir kez daha bana göstermiş oldunuz. Sizlere minnet ve şükran borçluyum. Bu çocuklara dikkat edin lütfen. Bu çocuklar yarınlarımız olacak ve hepsinin alnından tek tek öpüyorum. Onları hazırlayan hocamıza, değerli müzisyenlerimize teşekkür ediyorum. Hepiniz birer çiçeksiniz. Hamza Başören kardeşimiz de belediye'nin sağ duyusu gibi. Bandoda, Türk Sanat Müziği ve bu çocukların başında da kendisi var. Katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum"diyerek sözlerini sonlandırdı.

Aynı zamanda TSM topluluğu Başkanı Hamza Başören bir şarkı söylemesini isteyen Kantarcı'nın isteğini kırmayan Başören, 'Avuçlarımda Hala Sıcaklığın Var'simli eseri seslendirdi. Konser boyunca sahnede koşuşturan çocuklar programa renk kattı.

Konser sonunda ayakta alkışlanan korunun şefi Sadeçolak'a Belediye Başkanı Kantarcı çiçek takdim etti. Toplu hatıra fotoğrafının ardından konser sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi