-ÖZEL HABER-

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, birlikte çalışacağı ekip ile ilgili çalışmaları başlattığını belirtti. Kendisine en çok sorulan sorunun ekibinde kimler olacağı yönünde olduğunu belirten Alan "Özellikle iki kişiyi çok soruyorlar. Şimdilik müdürlerde herhangi değişim düşünmüyorum. Şuan benim kişilikleri ile ilgili bir sıkıntım yok. Bir değerlendirme yapacağım. Ama 15 gün sonra, 2 ay sonra ne olur bilemem" dedi.

Belediyede hiç kimseye siyasi ayrıcalık yapmayacağını belirten Alan "Bana söylüyorlar. Hocam arkadaşlar CHP'ye çalıştı. Çalıştıysa çalıştı. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Herkes aynı partili olacak diye bir şey yok" dedi.


"GÖREVİNİN BAŞINDA İKEN, GÖREVİNİN LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYORSA BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR"

Belediyede hiç kimseye siyasi ayrıcalık yapmayacağını belirten Alan "Bana söylüyorlar. Hocam arkadaşlar CHP'ye çalıştı. Çalıştıysa çalıştı. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Herkes aynı partili olacak diye bir şey yok. Görevinin başında iken, görevinin layıkıyla yerine getiriyorsa bizim başımızın tacı. Ben gidip de adamı; "Sen CHP'lisin, sen şu partilisin" diye görevden alacak adam değilim. Biz hep berber aynı yerde yaşıyoruz. Benim seçim süreci boyunca CHP'ye ve MHP'ye bir eleştiri yaptığımı gördün mü?" dedi.

"MOTİVASYONUMUZU BOZAN, DİĞERLERİNİN DE MOTİVASYONUNU BOZAN ARKADAŞLARLA ÇALIŞMA ŞANSIMIZ YOK"

Belediyede daire müdürlerinde şimdilik herhangi bir değişiklik yapmayacağını belirten alan, şöyle konuştu:
"Öyle bir şey yapma şansımız yok. Ne yaparsak ekibimizle yapacağız. Meclis üyelerimiz ve çalışan mesai arkadaşlarımız ile yapacağız. Benim kısa sürede değişiklik yapma gibi bir niyetim yok. Biraz izleyeceğiz, gözlemleyeceğiz. Biz meydanlarda şunu söyledik, 'Yürümeye bile tahammülümüz yok. Koşmak için geliyoruz.' Vatandaşımız da bize koşmak için istediğimiz yetkiyi verdi. Biz mazbatamızı aldık ve süreç başladı. Biz koşarken, bizim hızımızı kesip, motivasyonumuzu bozan, diğer arkadaşlarımızın da motivasyonunu bozan, tüm ikazlarımıza rağmen bunları yapan arkadaşlarla çalışma şansımız yok. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamamız, 14 yıllık Kızılay hayatımdan hiç olmadı. Bugün de olmayacak. Öyle bir düşüncem hiç olmayacak. Koşar adımlarla hizmeti onlara getirmek için çırpınıyorum. Mesai arkadaşlarımın bunda bana destek olacaklarına inancım tam. Bazı arkadaşlarımızda eksik yönler olabilir. Biz koşarken onlar aksiye gider. O zamanda 14 yıllık idari tecrübemle kimseyi kırmadan, gerekli değişiklikleri yaparak en verimli ekip ile Zonguldak için koşmaya devam edeceğiz."

"BİR İHTİYAÇ OLURSA DEĞERLENDİRİRİM"

Kendisine yakın birlikte çalışabileceği dışarıdan bir yardımcının gelip gelmeyeceği ile ilgili soruyu yanıtlayan Alan, şöyle konuştu:
"Öyle bir şey düşünmedim. Ama neden olmasın. 39 yaşındayım. Zonguldak'ta doğdum, büyüdüm. Güvendiğim, tanıdığım insanlar var. Eğer o noktada bir ihtiyaç olursa değerlendiririm. Ama şuan öyle bir düşüncem ya da aklımda bir isim yok.
Şuanda hepsi devam ediyor. Şuan benim kişilikleri ile ilgili bir sıkıntım yok. Ama 15 gün sonra, 2 ay sonra ne olur bilemem."

Editör: Pusula Gazetesi