CHP İl Başkanlığı bir basın açıklaması yaptı.

Siyasi nezakete, zerafete uymayan, özellikle CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat'ın kişiliğine ve karakterine hiç uymayan bu açıklamayı kimin yazdığını tahmin ediyoruz.
Biz bu açıklamayı irdelemek istiyoruz.
CHP diyor ki: 2 yıldır merkezi hükümetin projelerine ve hibelerine sırtını dayarken, belediye kadrolarını arkadaşları ile şişiren, belediyeyi daha da borçlandırarak harcadığı milyon TL'lere rağmen merdiven boyamaktan öteye bir hizmet üretmeyen...
Pusula diyor ki: Zonguldak halkı, CHP yönetiminin kente hizmet getiremeyişine tepki gösterdiği için Ak Parti adayına oy verdi. İstedi ki, Ak Partili Belediye Başkanı gelirse devlet yatırımları Zonguldak'a daha hızlı gelir. Öyle de oldu. Hükümet, kentin ihtiyacı olan yatırımları Ömer Selim Alan'ın Zonguldak Belediye Başkanı olmasının ardından başlattı. Belediye, fazla işçi aldı. Bütçeyi çalışanlara harcadı. Ama hizmet için harcayacağı parayı gitti Ankara'dan aldı. Zonguldak'a para girişini sağladı. TTK zarar ettiği halde hükümet para veriyor. 'Hükümet niye TTK'ya para veriyor' diye soruluyor mu?
CHP diyor ki: Okumuş ama öğrenememiş. Bu kadim şehrin siyasal tecrübe ve görgüsü yüksek, emek-ekmek mücadelesinde bugüne kadar hiçbir koşulda siyaseten kutuplaşmaya fırsat vermeyen, ülkesini ve insanını seven Zonguldak halkı, ilk seçimde Sayın Başkana bu tavır ve söylemlerinin karşılığını gösterecektir.
Pusula diyor ki: Bir pratisyen hekimin, diğer pratisyen hekime, 'Okumuş ama öğrenememiş' demesi ne kadar tuhaf. Öyle değil mi Atınç Kayınova! İnsan bir meslektaşı için böyle sözler kullanır mı? Hiç yakışıyor mu? Ama şu da bir gerçek. Bu açıklama ile CHP Zonguldak İl Başkanı olduğunu hatırladık. Ancak İl Başkanı Murat Pulat mı, Atınç Kayınova mı? Onu anlayamadık!
Son söz: CHP Zonguldak Belediye Meclis Grubu belediyeyi kaybetmenin acısı içinde kıvranıyor. Ali Kaban döneminde aldıkları Kızlar Plajı alanını Zonguldak Belediyesi'ne verildi. Belediye, o plajı yapamadı. Şimdi yapılıyor. Şimdi, su tahsilatı bankalar aracılığıyla internet üzerinden ödenebiliyor. Otomatik ödeme talimatı verilebiliyor. Bunu da hükümet mi yaptı?
DSİ, derenin üzerindeki gereksiz yapıları yıkın dedi! Muharrem Akdemir yıkamadı. Ak Partili Zonguldak Belediyesi yıktı, DSİ dere ıslahını başlattı.
Muharrem Akdemir döneminde, pislik içindeki dere yatağından yayın yapan bir CHP Milletvekili vardı. O pislikler denize ulaşmasın diye dere ıslahı başladı.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın hataları vardır. Ancak yapılan hizmetler ortadadır. Hükümet, Zonguldak'a yıllardır verilmeyen hizmetleri, kısa süre içinde yapmaya çalışmaktadır.
Bunu da görmek gerekiyor.