AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, kentte yaşanan 'Askıda ekmek' polemiğinin gereksiz olduğunu ifade etti.
Cumhur ittifakı ortağı MHP'nin Zonguldak'ta başlattığı 'Askıda ekmek' kampanyasına CHPliler tepki göstermişti. Tosun, CHP'lilerin de bir zaman askıda ekmek dağıtıp kapılarda fotoğraflar çektirdiklerini iddia etti.
Tosun'un açıklaması şöyle;
"Tartışılacak bir durum yok askıda ekmek daha önce de yapılmış bir uygulama bu bizim eski tarihimizde de var yakın tarihimizde de var Cumhuriyet ortağımız böyle bir kampanya başlatmış bence doğrudur. Bu konuda karşılıklı atışmak ve tartışmak bence abesle iştigal. Bence askıda ekmek kampanyasını MHP'li kardeşlerimiz yapmıştır. CHP'li kardeşlerimiz ise buna karşılık vermiştir.
Böyle tartışmalara hiç gerek yok, tabii sonuçta yani ihtiyacı olan insanlarla ilgili aynı zamanda hükümetimizin de yapmış olduğu çalışmalarla bunların gerekenini yapacağız. Daha önce bunu Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız da yapmıştı evlere kadar gidip kapılarda fotoğraflar çektirmişlerdi. Dediğim gibi bu yıllardır Türk anane ve geleneklerinde olan bir şeydir. MHP ile kardeşlerimizi yapmıştır bence de doğrudur."