Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Teşkilatı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81'inci yılında alternatif çelenk töreni düzenledi.

Valilik önünde yapılan törende CHP İl Başkanı Hakkı Güney tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk ile ilgili şiirler okunarak duygusal anlar yaşandı. Törene; CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, Kadın Kolları Üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

"O'NUN FİKİRLERİ VE ESERLERİ BİZLER VAR OLDUKÇA DAİMA YAŞAYACAK"

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi; "Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Evet, bugün O'nu hüzünle anıyoruz, ama yarın, o yaşıyormuş gibi çalışmaya, O'nun gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma mücadelemize devam edeceğiz. Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve lideri olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu en zor şartlar altında Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak bizlere emanet etmiş Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılalı 81 yıl oldu. Bedeni aramızdan ayrılsa da devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle O bize önderlik etmeye , bizim pusulamız olmaya devam ediyor ve devam edecektir. Ülkemizin bugün bulunduğu şartlar, O'nun değerini bir kat daha arttırmaktadır. O'nun fikirleri ve eserleri bizler var oldukça daima yaşayacaktır. Dünya tarihi bir çok devlet adamı yetiştirmiştir. Her biri yaşadıkları dönem ile tanınır ve anılır. Ancak bir tek devlet adamı vardır ki adı, yaşadığı yüzyılı aşmış ve dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Türk ulusu olarak böyle bir lidere sahip olmakla duyduğumuz onur, hiçbir şey ile kıyaslanamaz."

"ATATÜRK DEMEK; TARİH DEMEKTİR, BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR"

"Bizler; Atatürk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatıp, O'nun düşünce ve ilkelerinden güç alarak Cumhuriyetimizin bütün değerlerine geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıkmak zorundayız. Atatürk demek; Tarih demektir, Bağımsızlık ve özgürlük demektir, Çağdaşlık demektir, Yenilik demektir, Var olmak demektir, Zafer demektir, İnsan hakları demektir, Birlik ve beraberlik demektir. Bugün Cumhuriyetimizin değerleri etrafında kitlenerek birlik ve beraberliğimizi korumak, Cumhuriyetin kazanımlarını, Atatürk İlke ve devrimlerini gelecek nesillere aktarma sorumluluğu ile Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81.yılında saygı, minnet ve şükranla anıyor, sözlerime Atatürk'ün şu sözleriyle son veriyorum. İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil bizdir. O, memleketin her yeni köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülke için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur. Saygılarımı sunuyorum."

Editör: Pusula Gazetesi