Dün yapılan mahalli idareler yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kozlu Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Bank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Maalesef Cumhuriyet Halk Partili geçinenler yine yaptı yapacağını, partisinin adayına değil İyi partiye oy verdi kimisi de oy kullanmadı" diyerek; siyasete son noktayı koyduğunu açıkladı.

Bank, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bir seçim daha bitti. Ben kaybetmedim, Kozlu halkı kaybetti. Maalesef Cumhuriyet Halk Partili geçinenler, yine yaptı yapacağını, partisinin adayına değil, İYİ Parti'ye oy verdi, kimisi de oy kullanmadı. Çeşitli bahaneler öne sürdüler. Kimi beni beğenmedi, kimi meclis üyelerini beğenmedi. Kendileri bulunmaz Hint kumaşı oldukları için 'onlar varsa' partimiz vardı, 'onlar yoksa' partimiz yoktu. Hep küstüler, çalışacakları yerde kahvehanelerde taş oynadılar, hep beni ve arkadaşlarımı eleştirdiler. 'Cumhuriyet elden gidiyor' dediler, ancak, ne maddi, ne de manevi olarak destek verdiler, sadece konuştular. Buyurun sayenizde Kozlu'da CHP yine kaybetti. 'Kozlu'da bir değişim yaratalım' dedik, gittiniz CHP'li 350 işçiyi işten çıkaran İYİ Parti adayına oy verdiniz. Yazıklar olsun. Ben bugünden itibaren siyasete son noktayı koydum. Herkes için hayırlısı olsun. Kozlu halkı rantçılardan yana oyunu kullandı, herkese hayırlı olsun."

Kozlu'da yapılan seçimlerde AK Parti Adayı Ali Bektaş 9 bin 117 oy (yüzde 40,96), İYİ Parti Adayı Hüdai Dökmeci 6 bin 972 oy (yüzde 31,32), CHP Adayı Cengiz Bank ise 4 bin 237 oy (yüzde 19,04) aldı.

Editör: Pusula Gazetesi